Wat kan ik doen tegen een rioollucht uit het douchputje?

Af en toe gebeurd het dat er uit het duocheputje een vieze rioollucht komt.
Ik laat de kraan dan even lopen en dan is het even weg maar vaak komt het ook weer terug.
En het gebeurd maar af en toe maar is erg irritant.
Weet iemand hoe het komt en hoe je er afkomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb dat ook gehad. Het is een beetje situatie afhankelijk of je dit zelf op kan lossen en of je het überhaubt op kan lossen. Je geeft verder geen situatieschets dus wordt het lastig antwoorden. Bovenstaande antwoord met de verschillende mogelijkheden zijn allemaal juist. Bij mij was het een probleem van onderdruk of overdruk in combinatie met verdamping. Als er een deel uit het 'kleine' waterslot verdampt was dan werd de rest weggetrokken door de onderdruk en begon het te stinken. Ik heb dit opgelost door de plastic put eruit te halen en deze te vervangen voor een RVS versie. Een RVS versie heeft verschillende voordelen: - Het is niet gevoelig voor bacteriën en stank. - Het materiaal is dunner dus bij dezelfde grootte heb je toch een dieper waterslot. - Ze zijn vaak breder, wat ook weer meer water in het slot betekend. Sinds ik hem hier vervangen heb heb ik nooit meer iets geroken. Kan je hem niet zelf vervangen dan kan je altijd wellicht nog een douchebak plaatsen en deze op de afvoer aansluiten. Dan heb je ook een groter waterslot door een wat uitgebreider sifonsysteem onder de douchebak. Ook dit is vrij makkelijk zelf te plaatsen. Het probleem doet zich het meeste voor in flatwoningen. Als je de put opent voel je wellicht ook de luchtverplaatsing, als dit zo is dan heb je zeker weten een groter waterslot nodig. In flats heb je dus vaak dat er grote valpijpen zijn waar vele huizen op aangesloten zijn, deze valpijp komt dan vol met rioolgas te staan en dit wil er graag uit, heb jij een zwak waterslot (zeker als er wat water uit verdampt) dan komt bij jou het gas eruit borrelen. Nuja genoeg problemen en oplossingen, een situatieschets zou wel helpen ;-)

Ik heb dat ook. Het schijnt te maken te hebben met een stankafsluiter die misschien verouderd is en/of door corrosie is aangetast. Het kan ook zijn: 1. Het doucheputje of een sifon wordt leeggetrokken door onderdruk in de afvoer tijdens het gebruik van een tappunt. 2. Het begin van een verstopping waardoor hetzelfde kan ontstaan als hierboven. 3. Door opwarming verdampt het water uit een waterslot, meestal is dat het doucheputje. Ik wil er al lang iets aan laten doen, maar daar heb ik een klusjesman voor nodig........ Enfin, www.klusidee.nl Succes.

Inderdaad kan het zijn zoals in bovenstaande antwoorden, maar je kan eens proberen er regelmatig gloor in te gooien, net als in je in het toilet doet en zorgen dat hij niet droog komt te staan, want werkt de stankafsluiter, zwanenhals niet meer.

Als de stank afsluiter droog komt te staan krijg je vieze geurtjes. Dus zorg dat hij niet droog komt te staan. Laat de kraan iedere dag even lopen en je bent van de stank verlost. Helpt dit niet dan kun je beter een nieuwe sifon plaatsen.

Ik heb dat ook af en toe en dan leg ik een natte doek op het putdekseltje... Meest is de andere dag de stank weer verdwenen,na het douchen...

Zwanenhals leegmaken

een scheut zonnebloemolie erin, dit vormt een laagje op het water en houdt de lucht tegen, en regelmatig ontstoppen dit kan milieuvriendelijk door eierschalen fijn te stampen en erdoor te gooien succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100