Hoe doen mensen dit: elektrische zonwering aansluiten?

Natuurlijk: met een stekker op een stroombron. Maar hoe werkt dit precies? Aan de binnenkant van waar zo'n knikarmscherm komt hebben wij 'gek genoeg' geen stopcontact en de muren zijn al netjes gestuukt. Hoe los je dit dan op? Of moet je de muur laten frezen om hier vervolgens een draad door te trekken? Of kan dit onder het terras door naar de schuur (waar wel stroom is)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een kruipruimte hebt kan de kabel buiten op de muur naar beneden laten lopen, door de fundering boren en via de kruipruimte naar bijvoorbeeld de meterkast. Ergens zal toch iets zichtbaar zijn als je niet in je gestucte muren wil frezen. Het idee van onder het terras naar de schuur is ook zo gek nog niet. Als dat een optie is zou ik die zeker benutten omdat een paar tegels weghalen en een VMVK-as kabel leggen vele malen minder werk en troep oplevert dan het frezen in muren e.d.

Ik neem aan dat er houten omlijstingen zijn van deuren of ramen. Probeer daar een gat in te boren zodat je de draad er doorheen kan laten lopen als je niet in een muur wilt boren en dan met een verlengsnoer verder werken richting stopcontact.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100