Welk systeem kan ik best gebruiken om voorkant van een douche af te schermen zodat, als ik het open klap, het helemaal opzij klapt (België)?

Ik heb een douche ingebouwd, een soort "walk in", met langs één kant een glazen wand (tussen douche en wasbak). Nu zoek ik iets om de voorkant van de douche (is eigenlijk de zijkant van de douche, want de douchekraan staat rechts gemonteerd, dus het water spuit naar links. maar als je in de badkamer staat is het de voorkant).

Ik had al gedacht aan een accordeondeur, maar die vind ik maar op geringe hoogte (voor op een bad). een schuifdeur kan je niet helemaal wegklappen, maar die zijn bovendien ook nog vastgemaakt vaak aan een douchecabine (dus je moet dan alles kopen). nu hangt er een gordijn, maar dat laat teveel water door nog. is wel super als je het opzij schuift, is de ruimte helemaal open, maar dus niet doeltreffend. de douche meet ongeveer 1 meter (diepte, dus de diepte van de douchewand die er nu al staat) op 1.20 meter lengte.

Toegevoegd na 2 minuten:
zie tekening hieronder. Niet te zien? als je erop klikt verschijnt de tekening...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt hiervoor verticale kunststof lamellen nemen. Je kunt ze makkelijk openschuiven en zijn makkelijk te reinigen met een Kärcher (wel even buiten doen) Ik heb zelf ook ongeveer jouw indeling maar dan een ligbad en het werkt prima.

Plaats een extra wand langs de ingang,of! Plaats de douche op de plaats van de wasbak,en de wasbak op de plaats van de douche! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100