Mag je pluggen in je plafond plaatsen?

Ik heb voor elke kamer brandmelders gekocht. Dit wilde ik door de huismeester laten ophangen. Hij gaf aan dat ik het beter kan doen met dubbelzijdige tape. En dat er niet zomaar in een plafond geboren mag worden. Is dit waar? We wonen in een flat en die schroeven zitten niet voor niet in de verpakking van de brandmelders neem ik aan toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in pincipe zou je gewoon in je plafond mogen boren, tenzij het om een monumentaal pand gaat of er andere redenen zijn welke in de huur voorwaarden gemeld moeten zijn. Een andere optie is het schroeven zonder plug. Ik ga er voor 99 % van uit dat het plafond verlaagd is met bijvoorbeeld gips, hier kan je met het minimale gewicht van een brandmelder makkelijk met een gipsschroef af. Wil je zwaardere objecten aan het plafond hangen dan moet je in de rachel achter de gipsplaat schroeven.....deze is te vinden door met een magneetje de schroeven te vinden.

Dat is afhankelijk van het plafond, meestal is het geen probleem, maar het kan natuurlijk wel dat de eigenaar niet wil dat je gaten gaat boren. Met dubbelzijdig tape werkt het net zo goed, dat maakt voor de brandmelder niet uit. Er zijn ook platte ronde magneetdingen te koop met dubbelzijdig tape erop. Een tegen het plafond en een op de melder. Handig als je hem er even af wilt halen om bijvoorbeeld batterijen te vervangen. Toegevoegd na 1 minuut: Die magneten zag ik laatst ook bij de action liggen.

Bronnen:
http://www.home-easy.nl/elro-rmag2-rookmel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100