Is het mogelijke om bv een sauna in een blokhut te bouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Arn, Ik zou dat niet doen, je krijgt dan nl problemen om je sauna goed warm te stoken, mn in de winter. Een kennis van mij heeft een binnensauna in een blokhut geplaatst, blokhut goed geisoleerd, krijgt nu de sauna toch niet goed warm gestookt. Ik heb zelf een buitensauna van Nordisch Fichte (70 mm) werkt perfect. Afgelopen vorstperiode was een goede test. Ondervloertje gestort, daarop vloerplaten. Voor nog betere isolatie van onderaf had ik achteraf tempex platen moeten meestorten. Wel wat duurder, maar voor de echte sauna-ervaring de moeite waard!

Jahoor! Het liefst van licht (vuren)hout. Alles goed isoleren. Ingeval van electrische sauna de installatie goed gezekerd en geaard aan (laten) leggen! Lekkerrrrrrrrr hoor!

geen probleem, google eens op finse kota. Werkt prima.

Let wel op een goede vocht regulator

Ja hoor , gaat prima heb zelf jaren geleden sauna gebouwd van vuren balkhout 7x17cm incl veer en groef voor water afvoer, geisoleerde houten vloer en dak ,binnenwerks 2.20m hoogte 2.40m dit alles verwarmd met een houtgestookte potkachel met daarop een zelf gelaste ijzeren pan met lavastenen voor het opgietritueel. je moet niet gaan knoeien met electra voor verlichting maar gebruik gewoon grote waxine kaarsjes ,krijg je een mooie sfeer van! als je een uurtje goed doorstookt en in de winter iets langer haal je zo de 80 graden (is voor ons voldoende)

Het ligt eraan op welke wijze je de sauna gaat verwarmen. Als het elctr. moet zou ik er vanaf zien. Maar met een hout of kolen gestookte kachel is het goed te doen. Wel voldoende isoleren natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100