hoe kan ik meten hoever de heipaal in de grond zit?

hoe kan gemeten worden hoe diep een heipaal in de grond zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Akoestisch onderzoek is dus de technische oplossing voor een indicatie. Maar voor jouw praktische doel zijn er wellicht andere oplossingen die volstaan: Misschien kun je het bedrijf dat het gedaan heeft nog achterhalen. Of de bouwtekeningen (die zitten bij de destijds afgegeven vergunning dus zijn op te vragen bij de gemeente). Misschien kan iemand van bouw- en woningtoezicht van de gemeente het zo zeggen vanuit veel ervaring met vergelijkbare situaties en kennis van de lokale ondergrond en bouwpraktijk. Evt een die al is gepensioneerd maar het toch leuk vindt om je hiermee te helpen. Of anders een bouwkundig bedrijf of aannemer die veel heeft gebouwd in de buurt. Dan krijg je je advies gratis of voor een paar tientjes. Dat zal bij akoestisch onderzoek wsl niet gaan lukken.

Meet de totale lengte van de paal,als hij inde grong zit meet je opnieuw zo kan je weten hoe diep hij zit.

Ja, stel dat ding is 14 meter lang. En er steekt 4 meter boven de grond uit. Er zit dus een lengte van 10 meter in de grond. :)

Als je ingeheide diepte van een onbekende paal wil meten kan dat dmv "akoustisch doormeten". In de bron staat een Google zoekopdracht naar bedrijven die dit doen. Toegevoegd na 3 uur: En als de vraagsteller zelf wat op google had gezocht had hij/zij ook nog kunnen vinden dat je ook met een magnetometer de lengte van heipalen kan bepalen. http://www.lankelma-almelo.nl/werkvelden/magnetometersondering/

Bronnen:
https://www.google.com/search?q=akoestisch...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100