Is er een alternatief voor badkamertegels?

Ben mijn badkamer aan het verbouwen .Ik heb oude gebarsten tegeltjes verwijderd en het het bad eruit gesloopt.Nu moet er een douche(cabine) in.Tegelzetters hebben echter zoveel ander werk dat ze de eerste maanden geen tijd hebben ? Wat nu? Graag tips.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn hele mooie waterbestendige muurverven te koop. Deze verfsoorten zijn heel bestand tegen vocht, maar ook heel goed afwasbaar. Als je een beetje handig bent, kun je dat wel zelf. Zoals in elke kamer die je moet verven, begin je met een primer of grondverf aan te brengen. Door deze grondlaag zullen de volgende lagen verf zich beter aan elkaar hechten, waardoor we een mooi, egaal geverfd oppervlak krijgen. Nog meer tips over het verven van je badkamer vind je hier: http://www.verftips.be/badkamer-verven.php Het grotere probleem in jouw geval zal zijn om die muren eerst mooi strak te egaliseren. Maar ook daar is speciaal spul voor wat je kan gebruiken voor een watervaste wand. Ga eens naar een bouwmarkt en laat je goed adviseren. In de meeste bouwmarkten hebben ze ook wel folders, "kluswijzers", die precies laten zien hoe je het kan doen. Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt het ook heel goed betimmeren met kunststof schroten. Die zijn er in wit en ook in kleur. Dan hoef je de muur niet eerst te egaliseren. Maar totaal is het iets meer werk om dat netjes af te werken denk ik.

Je kan behangen met vinylbehangpapier.

Er bestaat hiervoor speciale verf en ook behang!

Haute painture of te wel top-coat.

Egaliseren met stucwerk of beton (is er in veel kleuren), afwerken kan modieus met bijv. draadglasplaten, of goedkoper met verf of coating. Hoeken en de vloernaden goed kitten zodat het waterdicht blijft.

Je zou leemstuc kunnen overwegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100