Ik wil mijn zolder isoleren tegen buitengeluid. Onze zolder heeft een geisoleerde puntdak. Graag wil ik weten of iemand een goed systeem weet?

Het huis stamt uit 2008 en het dak is goed geisoleerd merkten we in de winter. Echter geluid lijkt zich ongehinderd naar binnen te kunnen verplaatsen. Ons dak loopt een stuk uit naast het huis, waardoor wij vermoeden dat geluid wordt weerkaatst door het huis onder het dak. Waarbij de ruimte tussen de dakpannen en de houten binnenafwerking fungeert als klank kast.

Wat wij willen doen is het plaatsen van steenwol platen (klemmen tussen de spanten. Daarna tussen de spanten een houten frame maken waarop 12.5 mm gipsplaat wordt gemonteerd. Wat ik mij afvraag is of dit ook niet handiger kan en/of het effectief zal zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat mijn vriend heeft gedaan met zijn thuisstudio is de wanden bekleden met vloerbedekking en dunne schuimrubberen matten (die waar je vroeger op sliep als je ging kamperen, in plaats van een luchtbed). Dit werkt fantastisch tegen geluid, of dit nu van binnen of van buiten komt.

Ik zou eerst eens goed kijken waar het geluid precies vandaan komt. Meestal zijn het kieren langs het dak en de gevel of aan de onderkant bij de muurplaat. Loop alles eens na aan de binnen en buitenkant, kit zo goed mogelijk elk kiertje goed af. Als dit niet helpt maak dan eens een schetsje van het dak/muur aansluiting, of nog beter de bouwtekening van het dak constructie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100