Afvoerwater van de wasbak naar de WC sturen, kan dat?

Hallo allemaal, ik wil me douchekamer renoveren, daarbij wil ik dat water wat in de goot verdwijnt van me wasbak doorgevoerd wordt naar de WC reservoir. Maar mijn vraag is, is dit wel mogelijk? Gezien er dan drukverschil is. (Omdat dan zowel de leiding naar de WC reservoir gaat alsook de afvoerleiding van de wasbak). Is er een manier (bijv. ventiel op de PVC buis?) dat de water in de WC reservoir blijft en niet terug omhoog de wasbak in gaat? Gezien er toch wel minstens een paar bar staat in de WC reservoir.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is het nog het makkelijks om gewoon een 2e stortbak erbij te maken voor het water uit de gootsteen "=de grijswaterbak". Als die vol is gebruik je die, anders de gewone. De 2e stortbak moet wel een overloopje hebben naar het riool (daar komt dan ook de zwanenhals). Verder moet de bovenkant van de 2e stortbak lager liggen dan de bocht in de afvoerbuis onder je wasbak. Anders heb je ook een pomp nodig en dan wordt het wel erg lastig. Maar misschien kun je het grijswater naar een WC op een onderliggende verdieping leiden? Dan is dat geen probleem. Je kunt denken aan een normale lage stortbak en daarboven zo'n ouderwetse hoge met zo'n treksysteem

Er bestaan systemen waarbij in de badkamer in de wand een bak zit verborgen waarin het water uit de douche wordt opgevangen. Dat wordt dan geleid naar stortbak van de WC. Zie link waar het wordt beschreven.

Bronnen:
http://www.wattisduurzaam.nl/ecoplay-duurz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100