hoe maak ik schroeven korter?

Ik heb schroefjes die te lang zijn en ik kan ze helaas niet korter kopen. Hoe maak ik ze korter zonder de schroefdraad te beschadigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eén manier is om een moertje op de schroef te draaien en hem voor de moer af te zagen met een ijzerzaag. Daarna het moertje er weer afdraaien. De moer hersteld daarmee het eventueel beschadigde draad. Als het een heel dun schroefje is ( M4 of M5) kan je het ook met een kabelschoentang doen. Deze heft speciale sparingen om die kleine maatje mee af te knippen.

Met een goede nijptang als ze niet al te dik zijn.anders inklemmen in de bankschroef tussen 2 plankjes en stukje afzagen met ijzerzaag. houd er rekening mee dat de trekkracht(de kracht waarmee de schroef zich in het hout trekt tijdens het indraaien)aanmerkelijk kan verminderen.dus is er in het begin wat meer druk nodig om de schroef te laten "pakken".

Moet je de schroef inkorten, wat met een ijzerzaagje kan, dan moet je met een heel klein boortje een gaatje voorboren, anders gaat de ingekorte schroef, niet meer het hout in.

Met een ijzerzaag. En als die wat dikker is met een slijptol met staalblad is netter

Heel eenvoudig, eerst zagen en dan in een draaibankje conisch afdraaien. Is wel veel werk voor een schroefje maar het is dan wel op maat. Zou eerst eens bij bijv. een echte schroevenwinkel kijken wat er te koop is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100