Kun je latex op houten binnenmuren gebruiken?

Ik heb een oud huis met houten muren. Deze zitten momenteel verstopt achter hardboard, maar ik wil ze dus weer tevoorschijn halen. Dan wil ik het hout wit verven (ze zijn nu roodbruin). In de bouwmarkt zei een medewerker dat ik prima latex kon gebruiken daarvoor. Ik was daar nogal verbaasd over, maar hij leek zo zeker van zijn zaak dat ik hem maar geloofde. Ik heb het ook nog gegoogled, maar vond niet veel informatie erover, behalve iemand wiens vriend schilder was, die ook zei dat het kon.
Is er iemand hier die veel verstand heeft van verf, ( dus a.u.b. niet zomaar wat roepen) die me hier antwoord op kan geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muurverf op hout kan wel, maar heeft 1 groot nadeel, hout werkt, waardoor de harde muurverf niet meerekt en zal scheuren. Als het om een oud huis gaat waar het houtwerk lang opzit, zal het hout veel minder werken en zal het misschien wel mooi blijven. Let er ook op dat muurverf moeilijker schoon te houden is dat gewone lakverf.

Je moet dan niet een goedkope muurverf gebruiken. Ik zou je dan een buitengevelverf adviseren. Deze heb je in elastische versies en zijn ook nog eens goed afneembaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100