Waarom wordt een plastic koppelstuk afgeraden en zou koper wel goed zijn als het gaat om een warm water leiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plastic is kwetsbaarder en verliest sneller de warmte. Dat heeft koper dus niet die laat de warmte beter door.

Dit licht ook aan de leidingen, zijn het al kunststof leidingen dan zou ik ook kunstof koppelingen gebruiken, dit omdat koper meer uitzet als het warm word zodat het kan gaan lekken. Als je koperlijding heb zou ik koper gebruiken, omdat dit de zelfde uitzettingscoefficient heeft dan kan het ook niet gaan lekken. Ook droogt koper niet uit, wat kunststof wel doet.

Voor elke warmwaterleiding wordt koper (of een metaal) aangeraden. Bij een storing in het verwarmingsapparaat kan de temperatuur te hoog oplopen en kan een kunststofleiding openbarsten / smelten.

Dit heeft alles te maken met de veiligheid ! Igv breuk kan u heet water over u krijgen en brandwonden oplopen. PVC is veel te kwetsbaar en broos en kan gemakkelijk breken wat met koper leidingen en hulpstukken niet het geval is. De verbindingstukken met koper zijn veel steviger gesoldeerd ( of snelkoppelingen) dan de lijm van PVC hulpstukken. Technisch gesproken is PVC aangewezen omdat het de warmte veel minder doorlaat en dus minder verliezen veroorzaakt maar ook veel minder problemen veroorzaakt tgv uitzetting van de leidingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100