Wat zijn de mogelijkheden voor een wandcontactdoos waar een kast voor komt te staan?

We hebben een ingebouwde wandcontactdoos die achter een kast komt te staan maar we hebben die wcd nog wel nodig. We kunnen een gat in de kast zagen en een verlengsnoer erop aan sluiten maar zijn er nog andere manieren waardoor we geen gat in de kast krijgen? Een manier die iemand zonder veel kennis van zaken zelf kan aanleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een soortgelijke situatie opgelost met een plattestekker zoals in de link.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/612801/...

U kan in de wand van uw kast een rond gat maken en er een speciale inbouwdoor in monteren waar dan uw stopcontakt in gemonteerd worden. Dit is de meest praktische veiligste oplossing.

Het wandcontact uitbouwen, de draden doorverbinden met een verlengsnoer 2.5 # en een nieuwe plaats maken in de muur, of een blok met meerdere contacten, die los ligt.

Hangt er van af wat voor kast het is (foto van situatie is altijd handig). Uitgaande dat het een spaanplaatkast (Ikea-stijl) is, kan je dan het beste die hardboard achterwand eruithalen en deze vervangen door een aluminumkruis op de hoeken. Als de kast uit, zeg 3 segmenten bestaat, hoef je maar van 1 segment die achterwand eruit te halen, een kruis is dan eigenlijk niet nodig. Die WCD kan je dan gewoon gebruiken, mits icm een verlengsnoer. Als dit verlengsnoer uit de kast moet komen ;-), dan ontkom je er niet aan dat je toch aan de zijkant een gaatje (rond 12mm) zal moeten boren. Als het een massief eikenhouten kast is, zou ik die achterwand vervangen met een goedkope plaat hout en daarin dan een gat te boren. Een gat aan de zijkant hoeft dan niet (ook niet in bovenstaand geval), als de kast voor de plint komt te staan. Dan boor je gewoon in de achterkant bij een zijkant een gaatje voor het verlengsnoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100