hoe kan ik zelf een opklapbed maken dat omvormbaar is tot poef?

vermits mijn zoektocht niet echt oplevert wat ik zoek , heb ik besloten zelf een opklapbed te maken.
Hiervoor wil ik maken
- een bed van ca. 80 x 190 cm met lattenbodem, dat ik in drie stukken kan plooien. (bv. de voetzijde op het middenstuk en dan de hoofdzijde op beide stukken tegelijk).
- het bed moet uiteraard inklapbare poten hebben
- de poef moet liefst op wieltjes staan en zo klein mogelijk zijn
de hoes van de poef en zo is geen probleem, ik denk aan een afneembare hoes met ingenaaid kussen (zodat alles ook wat zacht zit).
maar hoe maak ik zo een bed? zijn er bv. inklapbare poten te koop? en hoe krijg ik die drie stukken mooi op elkaar geplooid?

Toegevoegd na 4 uur:
ik wil zeker niet op de grond slapen als het bed is open geklapt. dus het ontwerp is een bed met poten die je kan inklappen, geen matrassen die je in drie kan vouwen of dergelijke (en dan op de grond kan uitplooien als logeerbed). Het is voor frequent gebruik.

Toegevoegd na 1 dag:
Omvormbaar tot tafel is ook prima. Het zou trouwens te koop zijn... een salontafel die je kan open vouwen tot bed, maar is nergens te vinden op internet

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles is natuurlijk mogelijk, maar een kant en klaar antwoord gaat u waarschijnlijk niet krijgen. Miss is het beter naar een bestaand meubel te zoeken zoals een slaapbank of futon. Mocht u toch overwegen om er aan te beginnen, kunt u het ontwerp van een vis stretcher (opklap bed) eens goed bekijken.

Bronnen:
http://klus-info.nl/futon-of-slaapbank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100