Hoe kan ik zonder kraan met een hogedrukreiniger werken?

Ik wil met de hogedrukreiniger sjablonen op de grond "reinigen".

Het probleem is echter dat er niet altijd een kraan in de buurt aanwezig zal zijn.
Het alternatief zou een erg lange tuinslang kunnen zijn, of een mobiele reiniger met een eigen watertank maar deze is nogal prijzig voor deze ene keer van gebruik.

Indien er dus andere oplossingen zijn, hoor ik het graag! :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De simpelste manier is die lange tuinslang zoals je zelf zegt. Water hoger brengen in een ton is de tweede mogelijkheid en zo kan je hevelen, maar ik doe gewoon de zuigleiding van de tank los en maak met nog een verlengstuk darm een aanzuig in een sloot of put of dergelijke, maar mijn hoge druk reiniger zuigt goed aan, maar of dit met alle merken zo is daar heb ik mijn twijfels over. Om snel aan te zuigen is het meestal beter om aan de spuitmond de sproeier even eraf te doen. Zeker de pomp niet te lang (max 15 sec)droog laten draaien want daar kunnen ze niet lang tegen.

Als er slootje of een ander watertje in de buurt is dan zou je de slang daarin kunnen hangen. Je moet dan wel een sok of zoiets voor de opening van de slang maken.

Je zou een watertank hoger kunnen plaatsen dan de hogedrukreiniger. Door het hoogteverschil krijg je dan waterdruk. Een hogedrukreiniger heeft aan de inlaat niet veel druk nodig, dus dit zou moeten werken.

De pomp van een HD-reiniger heeft voordruk nodig om tijdig water binnen te krijgen anders zakt de uitgangsdruk en heeft u er niets meer aan. U moet er dus voor zogen dat u statische druk opbouwt door een reservoir zo hoog mogelijk boven de pomp te plaatsen. Anders een gesloten reservoir waar u perluchtdruk kan opsteken met een compressor, wel tijdig bijvullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100