Hoelang moet je wachten met het aanbrengen van plakplinten na het leggen van laminaat?

Ik weet dat het laminaat eerst moet werken, en dat je moet wachten voordat je plinten legt. De verwarming is ook hoger gezet.
Maar hoe lang moet je nu precies wachten voordat de plinten er op mogen? Een dag, een week, langer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de klusjesvraagbaak: zeker een week. Zie bronvermelding, stap 12. Succes!

Bronnen:
http://www.klusvraagbaak.nl/laminaat-leggen.php

Plinten mogen onmiddellijk geplaatst worden. Een week wachten is enkel voor LIGGENDE plinten die dus op de laminaatvloer zelf bevestigd zouden worden. Staande plinten die tegen de muur komen mogen direct geplaatst worden.

Los liggende vloeren blijven werken, d.w.z. dat de vloer als maar blijft krimpen en uitzetten. Er moet dus langs de muren een ruimte/ kier zijn, waar de spanning van het uitzetten naar toe kan. Dit is zeer belangrijk!! De plint komt tegen de muur zelf en dus niet aan de vloer, hierdoor kan de vloer nog steeds uitzetten/ krimpen. De plakplinten hebben er dus geen enkele invloed op en kunnen er direct tegen aan.

De reden dat plakplint gebruikt worden óp de vloer om de 8 mm naad rondom af te werken is dat deze, mocht de vloer gaan uitzetten, losschieten zonder beschadigingen achter te laten. Daarna kan je ze gewoon weer opnieuw bevestigen. Over het algemeen werkt een laminaatvloer maar weinig omdat dit bestaat uit samengeperst stof, bijéén gehouden door lijm met een kunststof film erover.zowel stof als lijm staan niet bekend om hun werken Dit in tegenstelling tot een massief houten vloer die behoorlijk kan werken. Je hoeft dan ook geen dagen te wachten om ze te bevestigen. Vooral omdat je na het leggen van de vloer je je kamer wilt inrichten. In het ergste geval, en dan moet je een behoorlijk vocjtig huis hebben, schiet zo'n plintje los; die plak je dan gewoon weer terug. De officiële regels zijn mooi, maar de praktijk is altijd mooier :-)

plinten plakken kan direct,vloer zet uit in breedte en niet in hoogte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100