is verchroomd metaal overschilderbaar ?

wanneer chroom geschuurd wordt en geschilderd zoals normaal, zal de lak dan goed hechten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Chroom wort door elektrolyse aangebracht , en is dus heel dun , zo dik als aluminium folie , als je dat gaat schuren , kom je al snel op het ijzer , en daar hecht verf wel op. Ju kunt eens uitgoogelen of er een primer is om op chroom te hechten , dat zou een "misschien" simpelere oplossing zijn.

Chroom kan u zeker overschilderen met een goede hechting. Eerst lichtjes schuren met een fijne korrel, nadien ontvetten door af te wassen met St-Marc en dan pas schilderen met een epoxy primer. Epoxy primer bestaat zelfs in spuitbusvorm (zie link) Na deze primer kan u daar elke laklaag op aanbrengen. U kan daar zelfs terug een chroomverf op aanbrengen met Chromirox ( zie link)

Bronnen:
http://www.colorshop.nl/?p=chromirox
http://www.marcovashop.nl/spraymax-sprayma...

Geschilderd als normaal, als u hiermee bedoelt met gebruik van een goede primer als ondergrond dan is het gemakkelijk te doen. Chrome is vrij dun is is vrij gemakkelijk op te schuren ( wel met een fijne korrel ). Mocht het object te lastig zijn om te schuren dan kunt u ook overwegen om het te laten ontchromen. Er is een bedrijf in de wilp die daar in gespecialiseerd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100