Kan het zijn dat het slot van de garage is verbogen door de warmte?

We zijn 4 dorstige studenten die op een zondag-middag hun bier in de garage hebben gezet. Toen wij hem open wouden maken ging het slot niet meer open. Wij denken dat het ligt aan dat het vandaag warm is geweest en het slot dus verbogen is. We krijgen hem dus niet meer open. We zijn nu erg aan het stressen en weten niet wat we nu moeten doen. We hebben al enkele tijden een flinke rot schop tegen de deur getoekt. Zijn er enige tips? Bij voorbaat dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dit kan niet. De meeste metalen smelten pas bij een hogere temperatuur dan water, zeker de metalen die gebruikt worden voor sloten (bijvoorbeeld ijzer). Aangezien het niet zo warm geweest kan zijn, kan het nooit smelten en dus vervormen. Toegevoegd na 40 seconden: Probeer eens te duwen of te trekken aan de deur en hem dan opendraaien, anders moet er een slotenmaker aan te pas komen. Toegevoegd na 6 minuten: Op je antwoord: Ja, uitzetten kan wel, was ik even vergeten. en daardoor kan hij er inderdaad iets verbogen zijn.

Uitzetten is mogelijk maar lijkt me onwaarschijnlijk, ik denk eerder dat het een slot met gebruiksaanwijzing is, iets draaien met de sleutel voor je de slot opent. kan het niet mogelijk zijn dat er misschien iets tegen de deur gevallen is aan de binnenkant dat de boel vastzet? Trappen tegen de deur helpt zeker niet, maak je het misschien alleen maar erger.

Soms helpt het als je de onderkant van de deur naar binnen duwt met de voet of knie (2 man) en de derde dan de kruk omdraait.

Probeer de deur is gewoon te openen zonder aan de sleutel te draaien ! Het kan zijn dat jullie gewoon de deur hebben dichtgedaan zonder op slot te doen . Anders de sleutel erin en dan voorzichtig en zachtjes met een hamer op de sleutel tikken . Dit wil helpen als het slot binnenin versleten is .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100