Hoe kan ik van een gewone stoel een schommelstoel maken?

Ik heb zon ouderwetse stoel met rieten zitgedeelte. Wil hier een schommelstoel van maken. Hoe doe ik dit? Waar moet ik aan denken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het juiste gereedschap is een vereiste en je zult een oven moeten hebben waar je de twee schommel balken in kunt stomen om deze te kunnen buigen op een gebogen mal. Verder is het als je dat klaar hebt alleen nog uitmeten waar de gaten komen, waar de poten van de stoel inpassen, let er wel op dat de achterkant van de gebogen schommelbalken langer moet zijn dan aan de voorkant anders lig je telkens achterover.

Bronnen:
http://nl.mustknowhow.com/index.php/huis-e...

Je kunt een aantal mdf platen op elkaar lijmen en deze 24 uur lang laten drogen met iets zwaars erbovenop, vervolgens zaag je het model van het onderstel uit het mdf, bevestig dit met houtlijm en verdiepte schroeven aan je stoel, het deel wat de vloer raakt eventueel afwerken met een strook rubber of vilt om de vloer te beschermen.

Koop een schommelstoel op Marktplaats voor een paar euro en zaag de schommelbalken eraf. Deze kun je dan (verzinkt) aan je stoel schroeven. Het zelf maken van schommelbalken vereist dat je het hout buigt met warmte. Dit is te moeilijk. De mdf-oplossing wordt te zwak of vreselijk lomp en lelijk. Je zult dan ook moeten verven.

In een goed tuincentrum kan je losse ronde balken kopen voor een rozenboog. Deze kan je omgekeerd uitstekend gebruiken om je stoel op vast te schroeven. Eenvoudig, simpel en doeltreffend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100