is dit asbest?

Deze vlekken liggen op een betonnenvloer in een opbergkamer in mijn huis. Lijkt het op asbest? Ik woon er namelijk al 3 jaar en kom er helaas nu pas achter hoe gevaarlijk asbest is. Ik heb ook kleding en al in dat kamertje staan wat ik wel eens draag en daar bewaar als ik ze lang niet meer draag. Ik heb al contact opgenomen met het woningbedrijf maar ik wacht nog op een afspraak zodat er niemand langs komt om te kijken, ik maak me alleen wel heel erg zorgen als ik naar dit plaatje kijk. Er is ooit tot aan mijn laminaat gestolen tijdens een inbraak voordat ik introk en ik heb die vloer toen destijds niet meer laten bedekken omdat ik met andere kosten voor het huis zat. Wie kan mij hierover meer vertellen? Please help!

Toegevoegd na 1 uur:
Het is niet weg te vegen ofzo, het zijn vlekken lijken net, komt ook niet los of wat dan ook,

Toegevoegd na 1 uur:
Oh en ik wil er ook even bij zeggen dat ik geen vloerbedekking heb weggehaald ofzo, toen ik het huis kreeg was het al zo, maar omdat het een opbergkamer moest voorstellen is niet veel aandacht besteed aan de vloer. Lde vloer is gewoon van beton en dit zijn vlekachtige dingen, gewoon vlak

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien heb je hier wat aan. Waar asbest gebruikt werd, en hoe aangebracht. Je kunt het spul ook in de vorm van plaatmateriaal, tegeltjes en golfplaten tegenkomen (op het dak) Verder wat hier onder staat. Bron=Wikipedia. spuitasbest: is tot 1978 veel toegepast als brandwerend- en isolerendmiddel in schepen en gebouwen. Het is zeer kwetsbaar voor beschadiging en leidt tot asbestvezelverspreiding; remblokjes: in oude auto's, vrachtwagens en liften kan nog asbest worden gevonden, hoewel dit tegenwoordig vervangen wordt door aramide zoals Twaronvezels; asbestkoord: als dichting voor kacheldeuren en stookketels; asbestisolatie: werd toegepast als brandwerende laag in onder meer vele gebouwen en schepen. Bij het verwijderen van de laag komen veel vezels vrij; vloerbedekking: onder vinylvloeren werd vroeger (tot ongeveer 1980) soms een asbestviltlaag aangebracht.

Asbest zijn kleine vezels en eigenlijk kunnen ze alleen met microscopisch onderzoek echt uitsluiten of een plaat asbestvezels bevat. Als je vloer vlak is en dit vlekken zijn hoef je je eigenlijk geen zorgen maken. De lelijke betonvloer is te maskeren met tapijt of laminaat. Dat is niet zo moeilijk. Het is onwaarschijnlijk dat het asbest is omdat je aangeeft dat de vloer glad is en je het niet weg kunt vegen. Natuurlijk, al je je zorgen maakt kan je iemand van de woningbouw ernaar laten kijken. Dat is prima. Overigens is asbest alleen gevaarlijk als je erin snijdt of zaagt en de kleine vezels in je longen terecht komen. Je kunt je kleding sowieso gebruiken en hoeft deze niet te reinigen.

Het is gemorst purschuim.

Nee, dit is absoluut geen asbest. Dit is of een schimmel, of gemorste verf, of purschuim of iets dergelijks. Asbest is verwerkt in plaatmateriaal en is vezelig als je het afbreekt (wat je dus niet moet doen). Asbest werd nooit verwerkt in betonnen vloeren. Dus maak je geen zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100