Hoe kun je een gaatje in een houten regenton dichten zodat hij niet meer lekt?

Zijn daar spulletjes voor? Ik dacht zelf aan houtrotvuller of iets dergelijks..
P.S. de diameter van het gaatje is ruim een halve centimeter..

Toegevoegd na 38 minuten:
Het lastige is dat het gaatje erg schuin door het hout loopt. Recht uitboren levert een nogal groot gat op. En de tip met de schroef klinkt goed, maar is in dit geval dus lastig omdat de schroef dan scheef uit het hout steekt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop een spuitkoker Bison lekkagekit. Maak van een fietsbinnenband een flinke plakker, doe er flink dik kit op en plak deze aan de binnenkant over de lek. Door de waterdruk wordt de plakker op zijn plaats gehouden. Deze kit hecht ook op vochtige ondergrond.

Ik zou er een rond, taps toelopend stukje hout in slaan, dit stukje hout zal door het water uitzetten en hiermee is je regenton absoluut waterdicht.

Ha, die Thomas4; Je kunt het gaatje mooi rond uitboren en dan een houten stopje uit een ander stuk hout zagen, taps vijlen en van binnen uit in het gaatje slaan. Toegevoegd na 1 uur: Uitboren hoeft natuurlijk niet haaks op de wand van de ton te gebeuren. Gewoon in de lengte van het gaatje rond maken en van binnenuit het stopje erin tikken zou moeten werken lijkt me.

Een boutje met moer, aan beide kanten een rondsel met daar 2 rubberen ringetjes op en dit vastschroeven. Voor eeuwig en altijd dicht.

Mijn eerste gedachte ging ook uit naar houtrotvuller. Alleen is dat best duur voor zo'n klein gaatje. Daarna ook een kurk trapsgewijs en op maat snijden om deze van de binnenuit te plaatsen. De bout kan, maar wel een roestvrijstalen en met pakking of kit oid verder afdichten. Ik weet niet of het gaatje op een ideale plek zit, maar je zou op die plaats ook een tapkraan kunnen plaatsen. Multifunctioneel :)

Gebruik een houtduveltje van bv 8 mm. Boor het gaatje (in de bestaande richting) op met 7 mm. Plaats de duvel in je boormachine en schuur of vijl deze draaiend iets taps. Als de ton droog is, sla je de houtduvel dan van binnen uit in het gat (gebruik wat houtlijm voor de zekerheid). Mocht de duvel aan de buitenzijde uitsteken, dan kan je dit restant met een beiteltje of ijzerzaag verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100