Hoe krijgen we de kleur van onze vloer (behandeld met olie primer van Rigostep colorwash) egaler?

Onze vloer ziet er nu uit als een zebra; de nerfkleuren contrasteren enorm met elkaar. Hoe kunnen we dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met olie versterk je de structuur van het hout, de enige oplossing is de vloer ontvetten, schuren en met dekkende beits of verf lakken.

Olie geeft een kleurverdieping welke uiteindelijk minder gaat worden door opkleuren van de vloer onder invloed van zonlicht. In tegenstelling tot bovenstaand antwoord kan je een geoliede vloer niet schuren en dan lakken en of beitsen. De olie trekt namelijk diep in het hout waardoor de lak er niet op zal hechten. Toen ik zelf nog in het parket werkte weigerden wij altijd verzoeken om geoliede vloeren te schuren en te lakken. Dit omdat we uit ervaring weten dat het zelden goed gaat.

Bronnen:
8 jaar lang in de verkoop van...

U zit hier duidelijk met een groot contrast tss licht en donker. Eerst proberen met Strip Intensiefreiniger, ook van Rigostep, of u de oude laag zoveel mogelijk eraf krijgt. Lukt dit niet dan kan u daar enkel nog een donkerder laag bovenop aanbrengen om de lichtere delen ook te kleuren en zo het verschil tss licht en donker te milderen. Schuren helpt niet want dit is in het hout gedrongen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100