Wat moet je doen als je plafond begint af te brokkelen (net geverft)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan heb je latex over kalk geschilderd... Dat is een medium ramp... Alles komt ervan af... Alles opnieuw doen, na heel goed schoongemaakt te hebben... dit is een medium ramp...

Dit kan volgensmij ook komen door te hoge luchtvochtigheid. Boven onze douche brokkelt de verf/het plafond ook af. Maar ik weet niet of dat in jouw geval zo is.

Heel hard wegrennen voordat je huis onstort? Vind het een goeie vraag, heb ik ook gehad!

Eerst vaststellen 'wat' er nu precies los komt. Is het de nieuwe verflaag van de oude of is het een slechte stuclaag die van de ondergrond los komt door de inbrenging van vocht. Is het zeer plaatselijk of her en der of overal? Opnieuw eroverheen gaan, zonder het probleem op te lossen, is niet verstandig want dan zal je waarschijnlijk nog meer plekken krijgen die los komen. Wat was het vorige merk en product dat je gebruikt hebt en wat was nu het merk en product dat je gebruikt hebt? Er zijn nogal wat oorzaken te vinden in dit probleem. Toegevoegd na 9 minuten: Ik stel meer vragen dan dat ik een antwoord geef ja, dat klopt haha... Ik heb toch echt alle info nodig die je je maar kan bedenken. Anders is het soms helemaal niet meer te herstellen. Toegevoegd na 11 uur: Enkele probleemsituaties en simpel gestelde oplossingen op reactie bij Loes. Of bij de afwerking ;-) . Is een plafond bijvoorbeeld heel mooi afgestuct dan gebruiken ze nog wel eens een dun papje om hem superstrak te maken. Hierdoor maken ze een afsluitende laag die te dicht is voor de verf om goed op te hechten. Vaak gebruiken ze ook nog eens watervast stucmiddel, dan kan je t helemaal wel vergeten als ze t gedaan hebben. Enige 2 opties die je hier hebt zijn, 1. voor het schilderen licht opschuren om de poriën weer open te maken zodat de verf kan hechten. Of 2. eerst een speciaal hechtmiddel aanbrengen. Optie 1 heeft meestal de voorkeur. Het kan ook zijn dat er nog vocht in het plafond zat terwijl je ging afwerken, dit hoef je niet altijd te zien, het lijkt dan mooi droog maar is het niet. In dit geval drukt het vocht bij het uitdampen de verflaag los. Voorzichtig afsteken, uitdampen en weer opnieuw schilderen. Andere optie is dat het plafond poederig was. Dit kan je makkelijk controleren door er met een vinger langs te wrijven en als er dan poeder op zit moet je voor het afwerken eerst je plafond fixeren. Ook kan het zijn dat het plafond juist teveel zuiging had. Dan is het bindmiddel uit de verf in het plafond gezogen en liggen de verfdeeltjes zogenaamd los tegen het plafond, zonder verlijming. Afwassen en fixeren tegen de zuiging en nogmaals schilderen. Zo kan ik nog wel even doorgaan, problemen en oplossingen genoeg dus ;-)

Bronnen:
Vroeger gewerkt bij verfgroothandels

Helaas! Er zit volgens mij maar één ding op! De oude (nieuwe) verf verwijderen door het af te steken of af te schuren. Met ammoniak ontvetten Zeker de tijd geven om te laten drogen en overnieuw schilderen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Als je het niet in zijn geheel aanpakt begint het later elders weer te bladderen. SUCCES Toegevoegd na 2 minuten: Lees svp ook het antwoord van beerg.

Als je plafond van oude kalk stucwerk is, moet je het impregneren met een hechtvloeistof, voordat je het opnieuw verft. Ik heb daarvoor het voorstrijkmiddel Flevopol gebruikt op een kalkplafond uit 1956, en de nieuwe laag blijft goed zitten, al jarenlang. Toegevoegd na 1 minuut: O, het is dun spul en het spat geweldig als je niet oppast. Kamer leegmaken en vloer afdekken!

Alle stukjes brokkels weg halen. Als het kan een beetje schuren. Daarvoor hebben ze een apparaat te huur denkt. Bij karwei of so. En dan met een goeie verf opnieuw verven. Succes.!

opnieuw verven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100