Hoe kan ik meten of mijn muur een plasma tv aankan of hoeveel kg de muur maximaal kan dragen?

Ik wil kunnen weten of mijn muur de tv wel kan dragen ik wil niet dat ik thuis kom en tv van de muur.

Hoe kan ik dit meten?

Mvg,
Danny

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Steen of gips? Als steen geen probleem, goeie pluggen en je kan er veel meer aanhangen dan alleen een tv. Zelf 1 plug zou theoretisch al genoeg zijn. Gips: Met goeie gipspluggen kan het maar ik raad je aan de balken achter de platen op te zoeken. Dat kan met een apparaatje maar meestal kan je ook wel bedenken waar ze zouden moeten zitten. Eventueel opzoeken met een heel klein boortje. Ze zitten normaal 60cm van elkaar. Je tv wordt vast geen kleintje dus plek genoeg om een muurbeugel op te hangen die op twee balken vastgezet kan worden. Toegevoegd na 57 seconden: Bij twijfel geen beugel nemen die uit kan klappen, dan worden de krachten veel groter.

Met een stenen muur kán het geen probleem zijn: dan zou je er ook geen plankjes aan kunnen hangen. Het is meer een kwestie van goede pluggen en schroeven.

Neem een steenboor van 15 cm en boor een gat,ga je helemaal door de muur, dan zou ik hem daar niet aan ophangen. Is hij dikker dan 15 cm hang de tv er dan maar er aan. Sus6

Bevestig de bouten op de juiste plaats eventueel met speciale hollewandpluggen waar een tang voor nodig is om ze de juiste vorm te geven. Knoop er een touw aan en ga er zelf aan hangen.

als je een muur van steen of gips hebt, dan zijn er al een aantal waardevolle adviezen gegeven. Ik zelf zat met een houten wand , daarom had ik onder de TV steun die aan de wand zat een metalen U strip geplaatst , hier door werd het gewicht opgevangen en verdeelt , tegelijkertijd had ik de kabels er ook in verborgen. misschien kan je er iets mee. succes :-)

Mijn muur hier is poreus en vragen allemaal een voorzichtige omgang wat ophangen betreft (kalkzandsteen ofzo) En ik gebruik keilbouten; werkt bij stenen muren heel goed en hoeven niet erg diep je muur in, en zijn daarmee erg geschikt voor dunnere tussenmuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100