wat is goedkoper cv(hr ketel) of gaskachel laten braden ?

gaskachel staat gezelliger met branden soort (allesbrander)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het rendement van een HR ketel is hoger dan dat van een gaskachel. HR-ketel: tussen de 90 en 107% http://nl.wikipedia.org/wiki/Cv-ketel Gaskachel is afhankelijk van de kachel, maar zal zeker minder zijn. Ook is een HR-ketel een gesloten systeem, het haalt de lucht van buiten. Een gaskachel is vaak geen gesloten systeem en haalt de lucht dus uit het huis, waardoor er koude lucht van buiten naar binnen gezogen wordt. Een voordeel van de gaskachel is dat deze snel en in een kamer warmte afgeeft. Dit zal waarschijnlijk niet opwegen tegen het kleinere rendement, dus de KR-ketel zal goedkoper zijn.

Als je gratis of voor weinig geld brandhout hebt voor je allesbrander is dat natuurlijk goedkoper dan gas kopen. Bovendien weet je precies voor hoeveel geld je verstookt en krijgt geen rekening achteraf. Je zou eens een maand de cv kunnen gebruiken en en maand de allesbrander. Als je dan de meterstanden opneemt heb je een idee van de hoeveelheid gas die je voor de cv kwijt bent.

Een directe verwarming van een ruimte is goedkoper dan eerst water verwarmen om daarna met het warme water een ruimte te verwarmen. Maar of een gaskachel goedkoper is dan een HR-ketel kan ik zo niet beantwoorden, weet te weinig van de gaskachel af, is het ook een HR gaskachel dan is de kachel goedkoper dan de cv.

Als je hetzelfde rendement wilt hebben, dus meerdere vertrekken tegelijk wilt verwarmen, zal een CV ongetwijfeld goedkoper zijn. Een gaskachel verwarmt immers slechts één vertrek en een CV installatie het hele huis.

gas is goedkoper dan hout als je rond kijkt op internet en je moet zelf het hout kope betaal je erg veel als je hout voor niks kan krijge is duidelijk goedkoper maar vaak zie je dat een huis bijde heefd en zodra je goedkoop aan hout gekomen bent er op hout gestookt word en veder gewoon met de cv nadeel van houtbrander is dat die maar een ruimte verwarmt en als je dus naar je slaap kamer gaat deze vaak koud is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100