Hoe kun je papier ouder laten lijken?

Het is voor een project van beeldende vorming

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik wel een deed met "schatkaarten" voor mijn kinderen was het volgende: Steek met een aansteker 1 kant van het papier in brand en houdt die kant naar boven zodat het vanzelf weer uitbrandt. Doe dit aan alle kanten van het papier, waardoor het zwartgeblakerde randen krijgt. Dit geeft een "oud" effect.

- Natte koffie prut er over heen wrijven. Niet te nat natuurlijk - Randen kun je eventueel verbranden. Toegevoegd na 48 seconden: - Verfrommelen en weer gladstrijken

Inderdaad de randjes verbranden, en met koffie en thee kun je papier laten 'vergelen'. Erin dopen en dan laten drogen.

Een tijdje in sterke (koude) koffie of thee leggen. Dan voorzichtig er uit halen (uitkijken dat het niet scheurt) en op laten drogen. En dik papier gebruiken,voor aquarel of iets dergelijks. Dat scheurt niet zo snel. en dan inderdaad een tijdje in iets van sterke koffie of iets dergelijks laten liggen.

Bronnen:
http://forum.scholieren.com/archive/index....

Plantenspuit met thee. Strijkijzer.

Alles wat hierboven staat kan, maar opvouwen en een dag in je broekzak houden kan ook.

Er bestaat ook ''Distress-inkt''. Als je met een donkere kleur inkt langs de randjes gaat, krijg je een oud effect. Verder lukt het met verbranden van de randjes, een beetje koffie er overheen of verfrommelen en dan weer openmaken. Als het gaat om een oud blaadje in een schrift of iets dergelijks kun je ook allemaal inktvlekken met de pen maken, maar dan wordt het niet echt oud, meer vuil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100