Is een plank altijd van hout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, hoewel het woord plank naar hout verwijst, is een kaasplank niet steeds van hout gemaakt. Eerder gebruikt men om hygiënische redenen afwasbare en hardere materialen zoals glas, aardewerk, harde kunststof, marmer, roestvaststaal. Als men toch hout gebruikt is het meestal een zeer harde soort zoals beuk of wortelhout. Toegevoegd na 1 minuut: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasplank

Nee, een plank in een archiefkast is van metaal.

Wikipedia geeft deze beschrijving aan: Een plank is een plat stuk gezaagd hout met bepaalde afmetingen en dient als bouwmateriaal of als element van een meubel. Planken zijn er in verschillende maten en in verschillende houtsoorten. Men kan planken onder andere kopen bij een bouwmarkt en bij de houthandel. Een plank in een boekenkast, meer algemeen: een plank om iets op te zetten of op te bergen, wordt ook wel schap (mv. schappen) genoemd. Een smalle plank wordt wel lat genoemd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Plank

Natuurlijk kan een plank(boekenkast) ook van metaal zijn,maar toch,als je praat over een plank, denkt toch 99%aan hout

Als je het woord plank gebruikt als functie-omschrijving, kan het van ieder materiaal zijn. "leg dit in de archiefkast op de plank". Iedereen weet dat de archiefkasten van metaal zijn. In dit geval is het een functie-omschrijving: je kunt er iets opleggen. Gebruik je het als woord zonder meer, dan is een plank altijd van hout.

Nee, een ( moderne ) strijkplank zal niet van hout zijn, maar in de meeste gevallen van kunststof of metaal,maar men blijft het hardnekkig "plank" noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100