Wat te doen als de kraan van een geiser blijft druppen?

In onze keuken hangt een geiser. Af en toe blijft deze echter druppelen, ook wanneer de kranen goed dicht zitten (lees: de knoppen zijn stevig aangedraaid). Mijn kamer zit naast de keuken, dus ik word knettergek van het gedruppel. Ik leg er wel eens een vaatdoekje of schuursponsje onder, maar dat zijn slechts tijdelijke oplossingen om van het gedrup verlost te zijn. Zijn er dingen die ik *zelf* kan toepassen om dat ding te laten stoppen met druppelen? De huisbaas zie ik namelijk niet zo snel komen opdraven ervoor (of dat nou terecht is of niet).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het "leertje" van de kraan vervangen (kosten: 50 cent). Dit is een "rubber' dat tussen de draaidop van de kraan en kraanhals zit. Probeer dat eens en ga lekker slapen!

Is het niet gewoon een kwestie van het rubbertje vervangen ? of zit die op een voor amateur DHZelfer op een onbereikbare plek ? maar je huisbaas is wel de aangewezen persoon misschien is het wel handig wat meer klusjes en verbeterpunten tegelijkertijd door te geven ?

Nieuwe leertjes erin. Even waterdruk eraf en demonteren voor de maat. Het kan ook zijn dat er veel kalkaanslag zit op het oppervlak wat het leertje af moet sluiten zit. Er zijn een soort reinigings-hulpstukken te koop bij de sanitair afdeling van de bouwmarkt of winkel met loodgieters materialen bij je in de buurt. Hiermee kun je het dit oppervlak een beetje afslijpen.

Als je echt gek wordt van het gedruppel en wil slapen kan je een touwtje aan de kraan vastmaken. Zorg dat het touwtje recht onder de druppelende kraan hangt en lang genoeg is dat het uiteinde in de wasbak ligt. De druppel "glijden" langs het touwtje naar beneden. Je hoort geen irritant geluid meer. Geen definitieve oplossing maar je kan wel lekker gaan slapen.

Het is eigenlijk heel simpel. 1. Draai de hoofdkraan dicht. 2. Draai de knop met een klein steeksleuteltje of tang eruit (kan soms met de knop zelf). 3. Vervang het rubberen ringetje. 4. Draai de knop weer in de geiser. 5. Draai de hoofdkraan weer open. Voila, Je hebt de lekkage verholpen. Je kunt bij een kluswinkel zoals bv Gamma, Praxis of Karwei een bakje kopen waar diverse soorten en maten ringetjes in zitten, er zit altijd wel een passende bij. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100