Hoe krijg je die pin van de radiatorknop er weer in?

Vandaag probleempje met de radiator die niet aan wou, dus paps aan 't pinnetje getrokken van de thermostaat die er op zijn beurt in z'n geheel uitsprong. Uit 't kleine gaatje waar de pin zat spoot een pisstraaltje nogal heet water... Dus we hebben de pin er weer ingeduwd en met wat studiotape vast gezet maar we willen 'm er graag weer helemaal in hebben. Hoe gaan we dit in godsnaam aanpakken?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beetje dom van paps ;-) Maar kapot was ie al, dus erger heeft ie het niet gemaakt. Voor onder de 20,- heb je al een nieuwe. Water eruit laten lopen, oude kraan eraf halen. Met de kraan naar de bouwmarkt of bijvoorbeeld een speciaalzaak als warmteservice.nl Vragen of je van de witte tape nodig hebt. (ben de naam ff kwijt en het ligt eraan welke koppelingen erop zitten.) Nieuwe kraan erop. Water er weer in. Ontluchten. Water bijvullen. En het wordt weer lekker warm.

Ik zeg: De radiatorkraan/thermostaatkraan is echt stuk getrokken. Normaal trek je zo'n 'pinnetje' of stift er niet zomaar uit. Gewoon de thermostaatkraan vervangen is de beste remedie. Misschien kun je bij het type van jullie volstaan met een nieuw binnenwerk. Vraag de installateur naar de beste oplossing...

Bronnen:
http://www.heimeier.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100