Wat voor verf heb ik nodig om een lamp te schilderen?

Ik ben bang dat de lamp in brand kan vliegen, dus wil ik niet zomaar willekeurig iets erop smeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een gekleurde lamp wilt hebben dan kun je beter een gekleurde lamp kopen, de lampen die bijvoorbeeld voor een feestelijke lampenslinger gebruikt worden. (prikkabel) Als je zelf gewone verf gebruikt is de verf meestal niet transparant genoeg om licht door te laten. Verf is bedoeld om licht te reflecteren, niet om het door te laten. Als je toch wilt experimenteren gebruik dan een spaarlamp, die wordt veel minder heet. Zoek een transparante verfsoort. Voor mooie lichtkleuring kun je ook overwegen om kleurfilterfolie te gebruiken zoals voor theaterlicht gebruikt wordt. Het folie is goed hittebestendig en in honderden kleuren verkrijgbaar. Het kleurfiltermateriaal is te koop bij lichtverhuurbedrijven, maar ook elk theater heeft kleurfilters in voorraad, als je het vriendelijk bij de afdeling techniek vraagt dan hebben ze vast wel een paar stukken over. Hieronder de site van een van de fabrikanten van kleurfiltermateriaal, je kunt op de "Swatchball" alle kleurtinten vinden en daarbij de naam en het nummer van de filters.

Bronnen:
http://www.leefilters.com/lighting/

het ligt aan het materiaal en aan de lamp zelf. een hallogeenlamp zou ik niet overschilderen want deze worden écht heet. een LED lamp kan heel goed, en zelf heb ik wat kroonluchters gepimt onlangs (lekkere ouderwetse gloeilampen) er bestaat verf die veel hitte kan verdragen, maar misschien is het handiger om gewoon wat meer info over de betreffende lamp te geven. (foto ofzo?) ;-)

Als kleine jomgen heb ik dat vroeger ook wel eens geprobeerd. De zware rook, en brandlucht werd niet gewaardeerd door mijn ouders. Pas kwam ik onderstaande verg tegen op conrad. Misschien iets om eens te proberen? http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flN0YXRlPTQ0MjEzNzc4NQ==?direkt_aufriss_area=SHOP_AREA_37369&~template=PCAT_AREA_S_browse&p_page_to_display=&catalogs_sub_id=sub4&aktiv=4&navi=oben_2 ofwel: gloeilamp dompellak

Ik weet niet of je dit bedoeld, maar ik heb een spaarlamp, die te wit licht gaf, bewerkt met een rode permanent marker. Gewoon spiraalvormig aangebracht. Werkt perfect. Geeft nu een, wat men noemt, een `warmer`licht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100