Eerst gronden en dan plamuren, of?

Bij het verven van mijn betonnen kozijn twijfel ik qua volgorde..de losse delen oude verf zijn van eraf gehaald door mij... Nu twijfel ik. Moet ik nu eerst plamuren en dan grondverf+schuren en aflakken...of eerst grondverf en dan plamuren/ schuren en aflakken??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Chaaidi, Je moet eerst alles schuren, dan pas plamuren (anders hecht de plamuur niet ! De plamuur weer schuren, en dan zet je het in de grondverf en dan lichtjes schuren en aflakken. Succes, Leonard

Bronnen:
Eigen ervaring

Eerst plamuren, dan schuren, dan grondverf en dan aflakken.

schuren, ontvetten, plamuren, schuren, ontvetten , grondverf, schuren, ontvetten, aflakken.

Een tip ga plamuren met tegel lijm dagje uit harden dagje laten staan (uitharden). En over de beton laag hoeft geen grond verf. Gebruik verf voor vloeren. Hoop zo voldoende te hebben vermeld.

Ziet nou niemand dat er BETONNEN kozijn staat. Dan moet je met sterk schuurpapier aankomen.. (dat gaat dus niet lukken) -alles oude verf eraf (of zoveel mogelijk) -schoonmaken -eventuele beschadigingen met betonreparatiemortel vullen. -goed laten drogen -verven met betonverf Toegevoegd na 4 minuten: Er bestaat ook plamuur voor beton. Voor kleine reparaties werkt dat waarschijnlijk fijner dan mortel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100