We hebben een nieuwe blokhut maar deze moet nog in de beits. Waar vind ik een overzicht met alle soorten en resultaten?

De blokhut is dus nog niet behandelt, en een speurtochtje op het internet levert tig soorten op. Welke moet ik nu hebben en heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding? Met andere woorden is duurder ook echt beter in dit geval.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou je aanraden om de eerste laag te smeren met bijvoorbeeld wijzonol impregneer in de gewenste kleur zodat het hout verzadigd word,en daarna de blokhut afwerken met wijzonol glans of zijdeglans in dezelfde kleur.Als je vind dat de blokhut te donker gaat worden neem je voor de afwerklagen gewoon een lichtere kleur,liefst geen blank daar dat minder bescherming geeft.Bovendien is glans sterker dan zijdeglans en altijd het de hand tussen de lagen door licht opschuren met fijn schuurpapier(P320)en stofvrij maken.Maar vergeet ook de binnenkant niet te bewerken met impregneer en een afwerklaag,daar het hout ook aan de binnenkant ook vocht wil opnemen.Op deze manier is het door mij al vele jaren geadviseerd in een verfzaak in Haarlem tot grote tevredenheid van MIJN klanten.Als laatste advies wil ik je meegeven doe dit als het goed warm weer is zodat het hout goed droog is en niet met de volle zon erop. Toegevoegd na 14 minuten: In mijn geval ben ik uitgegaan van een Wijzonol Systeem maar er zijn ook andere leveranciers (Trimetal Rambo (van Sigma)die een afwerksysteem met impregneer en afwerklagen leveren die op elkaar afgestemd .En daar gaat het juist om.Als het voor buiten maar altijd op terpentinebasis is en geen watergedragen producten zijn.

Ik heb goed ervaring met rambo beits. het resultaat was zeker niet slecht en na 7 jaar in de zon moest het wel weer een likje hebben maar ik vond het zijn geld wel waard. Kijk eens hier www.rambo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100