Kunnen de verbindingsstukken ook geschilderd worden?

Wij hebben op de badkamer een designradiator hangen.
De buizen/pijpjes boven de radiator zijn geschilderd. Nu hebben we gehoord dat het beter zou zijn om de verbindingsstukjes (koppelingen) niet te schilderen. Is daar een reden voor, want ik vind het persoonlijk niet mooi om ze niet te schilderen. Ik wil alles wit maken, de pijpjes en de verbindingsstukken. Is er misschien een schilder in ons midden die raad weet? Of iemand anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ze rustig schilderen. Een nadeel kan zijn dat als je ooit een keer een koppeling moet losdraaien de verf eraf springt. En omdat alle verf verkleurt bij die warmte, kun je het dan niet in dezelfde kleur bijwerken. Ik heb ze dus overgeslagen. Mijn leidingen heb ik geverfd met Hammerite. Duur, maar zonder primer in één keer strak en dekkend voor jaren. Ik lijk wel een reclamespotje.

De enige reden die ik kan bedenken is dat als je een keer de boel los moet halen, het erg lastig wordt om de knelringen in je knelkoppeling los te krijgen. Maar .. In mijn badkamer heb ik na de renovatie gewoon alles mee geschildert. Ik kan geen fundamentele reden bedenken waarom dat niet zou kunnen.

Mijn vriend de klusjesman bezweert me dat het geen enkel verschil maakt..gewoon schilderen.. is een fabel dat het kwaad kan!

gewoon te verven met radiatorverf, is niks mis mee.

gewoon mee schilderen met radiatorenlak

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100