Bestaat er een termostaat die je kan aansluiten op je blokverwarming?

Ik woon in een flat waar je alle verwarmingen in huis met de hand moet opendraaien. Stel dat als ik wegga en de verwarming vergeet dicht de draaien het aan na een tijdje bloedheet is. Ik vraag me af of er iets bestaat wat je op de verwarmingsknop kan aansluiten die verbonden is met je thermostaatregelaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat bestaat wel. Je hebt dan een centraal radiografisch bedieningspaneel dat radiatorkranen aanstuurt. Het is vrij gemakkelijk te monteren. Je kunt het bijvoorbeeld bij Conrad kopen. Een complete set kost € 305,-. Ik heb hieronder de link gezet. Succes!

Bronnen:
http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_n...

hoi Pietertje, ja en nee. blokverwarming is centraal geregeld, dus als jij hem uit zet, hebben de buren het ook koud. er kan in groepen worden geregeld, maar dan moet de boel flink worden verbouwd, (vraag er naar bij de eerstvolgende renovatie) wat nu? wordt jouw woning centraal aangestuurd, dan kan je op deze centrale klep een normale thermostaat aansluiten. vermoedelijk lopen er meerdere strengen van boven naar beneden, waardoor je elke radiator afzonderlijk moet regelen. vervang de huidige kraan door een normale termostaatkraan. er zijn thermostaatkoppen, die je met een kamerthermostaat kan aansturen. elke kamer heeft dan zijn eigen regeling, een ideale situatie, maar dat kost geld, vooral wanneer het nog een oude installatie betreft, met van die grote radiatorkranen met zo'n handwiel. ben je hobbyist, dan kan je zelf een servo motortje aan elke kraan maken, die je vervolgens dmv een thermostaat aanstuurt. leuk knutselwerk, veel hobbyplezer en je houdt er een prettige temperatuur regeling aan over. veel suc6 groeten, Dré

Het dicht draaien van de verwarming is niet nodig. De thermostaat regelt de temperatuur. Als je de thermostaat laag zet wordt de verwaring niet warm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100