Is het wettelijk toegestaan dat jawbone een beperkte garantie van 1 jaar hanteert?

Ik wil graag de jawbone up3 kopen. Nu is die via hun eigen site te bestellen met 30 euro korting. Alleen staat er ergens 'beperkte garantie van 1 jaar'. Ik dacht dat in nederland altijd garantie gold van twee jaar wettelijk gezien?als ik jawbone mail over dat op een andere (Nederlandse) site garantie geldt,krijg ik. Vreemde reactie: Thanks for contacting Jawbone Customer Care.

We do apologise but as this is not an official warranty please see the link below for all warranty terms and conditions.

https://jawbone.com/warranty

We hope this has helped and should you have any further questions or queries please contact either by phone on the number provided below or by just replying to this email.

Moet jawbone zich houden aan Nederlandse wetgeving of mogen ze beperkte garantie hanteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen wettelijke garantie met een bepaalde duur. De wet stelt dat je recht hebt op een "goed" product. Is dat niet het geval dan heb je recht op reparatie, een nieuw product of op geld terug. Toegevoegd na 2 minuten:  " Welke garanties heb ik op een product? Bij de aankoop van een product heeft u altijd een wettelijke garantie. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product.  Daarnaast kunt u een fabrieksgarantie of verkopersgarantie hebben. Soms kunt u ook een extra garantie bijkopen. Wettelijke garantie: recht op goed product De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere. Is het probleem met het product uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie. Wat is een goed product? U moet een product een bepaalde tijd zonder problemen kunnen gebruiken. Hoe lang een product mee moet gaan hangt af van wat het is. Een wasmachine heeft  bijvoorbeeld een langere levensduur dan een paar kinderschoenen. Wat u van een product mag verwachten hangt af van: informatie van de verkoper of in de reclame (als bijvoorbeeld een horloge volgens de verkoper waterdicht is, moet u ermee kunnen zwemmen); het merk; de prijs; of het product nieuw of tweedehands. Koopt u iets in de uitverkoop, dan heeft u ook recht op een goed product. Wanneer is een product niet goed? Een product is ondeugdelijk als: het niet compleet is; het beschadigd is; het kapot is of het niet goed doet; u er niet mee kunt doen wat de verkoper of fabrikant heeft gezegd. Bewijslast bij ondeugdelijk product Als er iets mis is met een product binnen 6 maanden na aankoop, moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld is. Bijvoorbeeld door aan te tonen dat u het product niet goed heeft gebruikt. Gaat het product na 6 maanden of langer kapot? Dan moet u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt. Fabrieksgarantie en verkopersgarantie Een fabrieksgarantie of verkopersgarantie is een aanvulling op de wettelijke garantie die u al heeft. Deze extra garantie geldt voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor een jaar.(...) Toegevoegd na 6 minuten: Antwoord: als aanvull. garantie op 'goed' product: ja

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100