Waarom zit er geen garantie op Antiek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3725 Kijk eens op deze link

Na meer dan 100 jaar is de garantie verlopen vandaar. Grapje, Als je bij een gerenomeerde antiquair iets koopt geeft deze best garantie. Als je geen garantie krijgt kan je je eventuele aankoop natuurlijk ook door een deskundige laten beoordelen en taxeren, dan weet je ook genoeg.

De wettelijke garantie bij consumentenkoop van tenminste een half jaar geldt ook bij de aankoop van antiek. Als een door een consument gekocht antiek speeldoosje na twee manden niet meer werkt, wordt aangenomen dat het doosje dit gebrek al had bij aankoop, tenzij de verkoop het tegendeel bewijst. Deze kan dan kiezen voor reparatie of vervanging.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/dsresource?objec...

Aan antiek kun je geen eisen stellen die je kunt vastleggen, dus antiek wordt verhandeld zoals het is... Je moet gewoon goed kijken als je het koopt en met het betalen is de koop gesloten... En zo moet het ook, naar mijn mening...

Omdat de normale gebruiksperiode verstreken is waarbij de garantie gegolden heeft. Toen je antieke voorwerp nieuw was zat er wel (vanuitgaande dat er toen garantie gegeven werd)garantie op ,maar daar is de periode al lang weer van verlopen,het voorwerp heeft zijn tijd overleeft en nu is het geen gebruiksvoorwerp meer maar een sierstuk zonder explicite gebruiksfunctie.

Als je iets van antiek koopt, dan gelden daar andere regels voor dan bij nieuwkoop. Zo kun je en mag je niet verwachten dat antiek aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet.

Bronnen:
http://www.amica-advocatuur.nl/index.php?i...

De garantie is wel bij die tijd verlopen, maar je kunt het natuurlijk ook verzekeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100