sleutelbos kwijt geraakt, welke stappen moet ik ondernemen?

Ik ben gisteren mijn sleutelbos verloren met hieraan een huissleutel een autosleuten en een pasje van de AH en gamma.
Moet ik aangifte doen? Wat is de kans op inbrekers?
Waar kan ik vragen of ze gevonden zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U kunt melding doen bij de politie in de plaats waar u uw sleutels verloren heeft. Daar kunt u ook navragen of ze inmiddels bij de afdeling gevonden voorwerpen gebracht zijn. Bij AH is er sprake van een geregistreerd en een anoniem pasje. Bij een geregistreerd pasje zorgt AH ervoor dat de sleutels met sleutelhanger(pasje). Naar uw adres worden gestuurd. Vanzelfsprekend gebeurt dat slechts als de vinder uw sleutels naar een filiaal brengt. De kans op inbraak met uw eigen sleutels lijkt mij erg klein, tenzij u de sleutelbos in het slot van uw deur heeft laten zitten of u ze vlak voor de deur van de woning heeft laten vallen. Dan is een ander slot aanbrengen een goed idee.

Je kan naar het burger loket van de gemeente , die hebben ook een site met foto's van gevonden voorwerpen, gesorteerd op dag van vondst. Ook kan je naar https://www.verlorenofgevonden.nl/ De kans van inbraak is het grootst als je sleutels ontvreemd zijn, al dan niet in combinatie met spullen waar je gegevens op staan. Ook even alert wezen indien je een auto alarm aan je autosleutel gekoppeld heb. op een fiets en drukkend op het knopje is een wijk aan auto's controleren snel gedaan.

Ik zou het plaatselijke sufferdje ook nog even bellen, staat vaak een kolom met Verloren/Gevonden in. Zowel van vorige week de editie lezen, als er alsnog een oproep plaatsen, lijkt me geen overbodige luxe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100