Wat voor risico loop je als je een pakketje voor de buren aanneemt aan de deur?

Ik hoorde dat iemand een pakketje aannam voor de buren en die zeiden dat ze het niet besteld hadden en dat ze het zelf maar moesten uitzoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het enige risico lijkt me, dat ze het pakket niet komen afhalen maar de kans daarop is klein wanneer ze iets besteld hadden. Omgekeerd lijkt het risico me groter. Stel dat je oneerlijke buren hebt en naar hen toegaat om het afgeleverde pakket op te halen. Buren: "Wij hebben niets gekregen." Het bezorgende bedrijf heeft aan zijn verplichtingen voldaan (als in hun voorwaarden stond dat bij 'niet thuis' aan de buren mag worden afgeleverd) terwijl je zelf niet meer in handen hebt dan het kaartje van de bezorger dat het pakket is afgeleverd bij de buren.

In principe loop je geen risico. Als je een pakketje aanneemt voor de buren dan weet je normaal gesproken dat je buren dit goed vinden. Als je in onmin leeft met je buren, dan neem je een pakketje niet aan.

Geen enkel, als de leverancier om betaling verzoekt, komen ze niet bij jou, maar bij de besteller.

Ik begrijp het toch goed, iemand pakt een pakje aan bestemd voor de buren, en de buren zeggen dat zij niets hebben besteld?? Het enige wat je dan kan doen is als je eerlijk bent het retour afzender te sturen.

Als je maar niet voor hen betaalt, dan is het een neppakket.

Je loopt geen enkel risico zolang je er maar niet voor betaalt, dan kan je niks gebeuren. Sommige buren die doen daar wel eens raar mee gewoon om je op de kast te jagen maar dat het jou gebeurd is een kans van 1 op een miljoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100