Hoe kan een website Windows 7 heel erg goedkoop aanbieden en mog betrouwbaar zijn ook?

Op de dite Tresbizz.com kan je diverse download varianten kopen van Windows 7. Ze bieden bijvoorbeeld Windows 7 pro aan voor €25,-

Als ik de site natrek kom ik verl positieve reacties tegen (ook negatieve maar positief overheerst) zelfs op tweakers word de dite genoemd en ook bij Google shopping.

Als het te mooi is om waar te zijn is het dat vaak ook. Maar dat lijkt hier niet het geval te zijn. Hoe zit dat?

Toegevoegd na 2 minuten:
Trouwens niet alleen Windows 7, maar ook Windows 8 en 10 worden er heel goedkoop verkocht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Windows 7 is officieel niet meer te koop en inmiddels opgevolgd door Windows 8 en 10. Toen de software nog officieel te koop was, kostte de volledige versie van Windows 7 Pro gemiddeld zo’n € 275, heel wat meer dan de huidige € 25 dus. TresBizz koopt oude (OEM-)voorraden van Windows op en kan ze daarom voor deze prijs aanbieden. Ondanks positieve reviews op kieskeurig.nl en verkoop via bol.com, opereren ze niet helemaal legaal. Op deze manier bieden ze Windows 10 zo goedkoop aan: TresBizz stuurt in haar e-mail links naar twee Windows 7 Pro ISO-bestanden (32-bit en 64-bit) die je kunt downloaden vanaf een Mediafire.com file-sharing account. De ISO’s blijken van de oorspronkelijke Windows 7 te zijn, dus nog van vóór SP1. De productcode die je krijgt is bedoeld om als OEM-code geleverd te worden bij een nieuw systeem en is dus zeker geen “full version”. Wat daarnaaast blijkt is dat de geleverde Windows versie Engels is en niet Nederlands zoals beloofd. TresBizz geeft in haar e-mail een stappenplan om na installatie via het programma Vistalizator de taal om te zetten van Engels naar Nederlands. Maar de legaliteit van Vistalizator is op z’n minst dubieus.

Bronnen:
http://nl.hardware.info/reviews/6482/2/win...

Er zijn manieren om goedkoop licentie's van oude Windows versie van MS te kopen en onder voorwaarden goedkoop door te verkopen. Maar alleen als je een geregistreerd partner bent en als het samen met hardware verkoopt. Dit is gedaan om legaal mogelijk te maken tweedehandscomputers te verkopen met Windows er op aan particulieren en non-profit organisatie's. Ook zijn er versie's die niet in Nederland, maar wel in Afrika of China verkocht mogen worden en deze hebben ook een andere prijskaartje. Mocht je twijfelen of je met een legale of een illegale Windows versie kun je dat aan MS vragen. Stel deze vraag binnen een maand van activeren of installeren, dan zit je nog in de proefperiode en rekent Microsoft geen kosten voor gebruik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100