Als je een webwinkel hebt moet je dan zelf elke keer 21% btw sturen naar de belastingsdienst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De 21% moet je betalen, maar de betaalde btw van je inkoop krijg je weer terug. Ook de btw van ander kosten zoals de website, het papier, de printer en alle andere kosten krijg je terug. Na je kwartaalaangifte zal je uiteindelijk alleen de 21% btw over de winst moeten afdragen aan de belastingdienst. Wel een tip: Dit is basisinformatie voor een ondernemer, dat ben je immers met een webshop. Zet alles eens op papier in de vorm van een ondernemersplan, zoek alles eerst goed uit voor dat je eraan begint. Succes

Nee, je hoeft niet na elke bestelling direct de BTW af te dragen. Dit doe je namelijk per periode. Bijvoorbeeld 1x per jaar of per kwartaal. Naast de BTW moet je ook belasting betalen over je winst.

Nee, dat hoeft niet iedere keer, het is de bedoeling dat je je boekhouding bijhoudt en minimaal eens per jaar aangifte doet.

Bronnen:
www.belastingdienst.nl › ... › Hoe doet u...
www.loonwijzer.nl › Home ›...

Minimum leeftijd eigen bedrijf is 18 jaar. Echter het kan ook vanaf 16 jaar, dan moeten je ouders mee naar de kamer van koophandel. Vwb belasting: 21 % van je omzet is de BTW. Deze moet afdragen aan de belasting. De door jouw betaalde BTW op je inkopen, onkostennota's enz. trekt daarvan af. Je doet elke maand aangifte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100