Hoe zouden we de kledingindustrie zover kunnen krijgen dat ze minder irritante etiketjes in hun kleding naaien?

Ik heb heel vaak last van de etiketjes in vooral shirtjes, maar ook soms wel in broeken. De etiketjes hebben dan een hard randje en dat irriteert mijn huid. Gevolg is dat ik dan de schaar pak en het eruit knip of weer met het tornmesje in de weer moet om het eruit te tornen, met het risico dat je uitschiet of iets te hard aan het garen trekt en een gaatje in de stof (vooral tricot) trekt.

Ik vraag me al jaren af waarom dit zo moet. De fabrikant is er toch meer bij gebaat dat zo'n etiket erin blijft zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

We kunnen de kledingindustrie niet overhalen, dat zorgt voor minder reclame. Er zitten sowieso al 2 etiketjes in ieder kledingstuk. Eén waarop staat van welk materiaal de kleding is, en één etiketje waar het merk op staat. Meestal zitten er dan nog wat etiketjes van andere merken. Als de fabrikanten alle etiketjes er uit zouden halen, betekend dat minder reclame, minder bekendheid en dus minder opbrengsten.

De kwaliteit van het etiketje heeft geen meerwaarde voor het product, dus hier zal de fabrikant zo min mogelijk geld aan uit geven. Verder heeft niet iedereen last van de etiketjes, ik persoonlijk helemaal niet bv, dus dat is ook al weer een reden minder om er iets aan te doen.

Ik snap je probleem helemaal,ik heb er zelf ook vaak last van en mijn jongste zoon helemaal. Als klein kind al kon hij ze niet verdragen en waren het hele drama's als een etiketje kriebelde of pijn deed. Helaas zijn we in de minderheid en is ons probleem niet interessant voor de kleding-industrie. Ik haal ze er altijd uit, soms lukt ze heel kort af te knippen. Een afdoende oplossing voor het probleem heb ik ook nog niet gevonden. Toen ik nog duurdere kleren kocht bij een speciale winkel, haalden de naaister daar de etiketjes er zeer vakkundig uit en vertelde me toen al dat ik niet de enige was. Helaas een schrale troost.

Door meer kleren te kopen die niet zo'n etiketje hebben. Ik heb meerdere shirtjes die - in plaats van zo'n flubbertje - opdruk aan de binnenkant hebben met de relevante informatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100