Wat kan er voor dierlijk materiaal zitten in een katoenen broek?

Al enige tijd heb ik een lange broek van het merk Brax, 98% katoen en 2% elasthan. Nu ontdekte ik tot mijn verbazing dat er achter het ene productlabel nog een andere zat verstopt waarop het volgende staat: "bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong". Waar kan dat nou op slaan? Er zit geen bont, leer, wol, dons, eiwit, honing of iets dergelijks in...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanwege EU-regelgeving is het sinds de zomer van 2013 verplicht te vermelden dat 'delen van dierlijke oorsprong' in het product zijn verwerkt- indien dat het geval is. Het meest voor de hand liggend in dit geval: een stukje leer (een leren merklabel?) of knopen. Ook kan lijm van dierlijke oorsprong zijn gebruikt: vislijm, beenderlijm, huidenlijm (afkomstig van botten van dieren) of caseinelijm (afkomstig van caseïne of kaasstof - dus van melk van een koe). Laatste zin moet zijn: Ook kan lijm van dierlijke oorsprong zijn gebruikt: vislijm, beenderlijm (afkomstig van botten), huidenlijm of caseinelijm (afkomstig van caseïne of kaasstof - dus van melk van een dier).

Toegevoegd op 15 mei 2018 15:22: tekst

Katoen is plantaardig materiaal. het wordt gemaakt van de katoen plant. Met dat label bedoelen ze waarschijnlijk dat er piepkleine sporen kunnen inzitten van de meststof die ze hebben gebruikt voor de plantage, die natuurlijk wal van dieren afkomstig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100