Kan het kwaad als je schaamhaar met shampoo wast?

Dit is een serieuze vraag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het háár kan het geen kwaad. Je geslachtsdelen wassen met zeep is echter nooit een goed idee, zeker niet voor vrouwen, want daar krijg je maar vervelende vaginale klachten van omdat de zeep de natuurlijk zuurgraad in de war brengt. Dus als je het beperkt tot het haar (wat niet strikt nodig is want het wordt weinig blootgesteld aan weer en wind, in de regel) kan het geen kwaad, maar blijf liever wel bij de gevoelige delen uit de buurt.

Ik denk niet dat shampoo daar voor gemaakt is, maar het zou wel het zelfde effect kunnen hebben.

Lijkt me wel, het is namelijk niet goed als je zeep bij je geslachtsdelen krijgt. Als je je schaamhaar wast met shampoo, is de kans groot het ook bij je geslachtsdeel zal komen.

Werkt prima hoor. Maak je geen zorgen. Ik zeg gewoon doen.

Nee hoor, het kan geen kwaad.

Ja want het tast de zuurgraag aan in de schaamstreek. er zijn goede zeepemulsies te koop om die de zuurgraad niet aantasten! voorkomt een hoop ongemak en irritaties! Toegevoegd na 1 uur: zuurgraag= zuurgraad ;-)

Niet als je het al geschoren hebt....

Ja hoor dat kan best! Spoel het wel goed uit want als je restjes shampoo laat zitten dan gaat het flink jeuken. Maar eh............. bestaan er nog mensen met schaamhaar? Gewoon de tondeuse erop!

Op nog geen enkele shampoo verpakking heb ik de waarschuwing: NIET TE GEBRUIKEN VOOR SCHAAMHAAR" zien staan,dus,ja,dat kun je rustrig doen! Impliceert deze vraag,dat je het eerder nooit deed,of met groene zeep?

Je kunt shampoo voor elk haar gebruiken dus ook voor schaamhaar. Het zal het haar gewoon schoonmaken zoals het je hoofdhaar schoonmaakt. Je moet alleen wel heel weinig gebruiken anders heb je te veel schuim.

Neem dan een babyshampoo...die is pH neutraal, en maakt het lekker zacht...wel altijd goed uitspoelen....

Gebruik Natusan babyshampoo. Daar kan je zelfs je ogen mee schoonmaken.

Kan geen kwaad. Ik gebruik altijd shampoo en nooit geen probleem!

Zolang het geen kleurshampoo betreft zul je er weinig hinder van doen ondervinden. Echter ben je een meisje, dan is voorzichtigheid geboden dat het niet "in" je komt. Inderdaad kan dan de zuurgraad worden aangetast.

Nee, dat kan geen kwaad. Als je je haren uitspoelt loopt de shampoo toch ook langs je lijf en langs je schaamhaar? Daar krijg je toch niks van? Daar is niks op tegen. Niet je schaamstreek uit gaan wassen, met wat dan ook. Dat is niet nodig. En je goed afspoelen.

Niks mis mee, maar niet in je vagina, die kun je beter gewoon spoelen met schoon water, om het natuurlijk evenwicht niet te verstoren.

Heb je een gevoelige huid? zo ja, gebruik dan speciale shampoo voor de schaamstreek te halen bij de apotheek of drogist. Ikzelf heb een gevoelige huid en was het met nutral (shampoo (ook douchegel van) zonder parfum etc. zodat het niet gaat irriteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100