waar kan ik sandalen met een goed voetbed vinden?

Ik ben al een jaar of 3 opzoek naar nieuwe sandalen, en wil nu écht eens een zomer niet constant op warme, dichte schoenen moeten lopen.
Door scoliose en gewrichtsafwijkingen heb ik vrij dikke steunzolen. In sandalen kunnen deze natuurlijk niet, maar om er toch af en toe op te kunnen lopen zoek ik naar sandalen met een goed voetbed. Ik heb holle voeten dus ik zoek naar sandalen die op die plek steun geven, net als mijn zooltjes. Een voorbeeld zijn Birkenstock slippers, dus met een bolling in het voetbed. Deze kan ik echter niet aan, ik heb er te smalle voeten en de sandalen moeten het liefst aan de achterkant wat steun geven, of in elk geval goed om mijn voeten sluiten.
Ik ben een studente, dus wil wel een beetje leuke sandaaltjes!
Wie weet er een fijn merk, prijs speelt geen rol!
Ik zou het echt ontzettend fijn vinden om ook eens op sandaaltjes te kunnen lopen :)

Toegevoegd na 25 minuten:
Het liefst zou ik sandalen met een teenstuk willen, dit ivm de steun en het snel schuiven van mijn smalle voeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een orthopedische schoenmaker kunnen sandalen precies op jouw voeten aangepast worden. Sandalen die geschikt zijn voor het dragen van podotherapeutische zolen zijn er heus. De bestaande inlay kan eruit gehaald worden, en vervangen door speciaal gemaakte steunzooltjes. Hier staan voorbeelden van modellen die daar geschikt voor zijn: http://fitsyourfeet.nl/modellen/

Dat kan een lastig verhaal worden. Misschien is het een idee om eens bij een wandelsport winkel te gaan kijken. (Merk: Keen.) Daar hebben ze verstand van de modellen die ze verkopen en vaak ook welke geschikt zijn om losse steunzolen in te leggen. Ook zien zij verschillende voeten voorbij komen: er zijn nl. meer mensen met voetproblemen die juist bij dit soort winkels gaat kijken. Omdat ze juist stevige sandalen zoeken en vanwege steunzolen en voetproblemen. Je zou dan het beste kunnen kijken naar sandalen met in ieder geval een gesloten hiel. Deze houdt de steunzool nl. goed op zijn plaats. Een gesloten teen is prettig als je bij stoten bang bent voor letsel. Een goede schoenenzaak kun je ook proberen. Een schoenen keten van goedkopere modellen zou je regelmatig kunnen binnenlopen, hoewel je hier minder kans hebt op een goeie match voor moeilijke voeten. De weinige goede, duurdere modellen en merken die zij binnen krijgen zijn schaars. Vandaar regelmatig gaan kijken en passen anders grijp je mis. Bespreek dit probleem ook eens met een goede podoloog. Hij/zij kan je adviseren over de verschillende merken en welke modellen specifiek voor jou voeten wel of niet werken. Je loopt wel de kans dat deze juist de leuke sandaletjes afraadt. Reden hiervoor is dat zolen niet alles kunnen opvangen. Bovendien kunnen je voetklachten dan toenemen en daar moeten zij je dan op wijzen. Het is nl. niet de bedoeling dat je klachten toenemen. Niet alles kan herstellen door goede zolen. Ik denk dus dat het een stevig, degelijk model wordt. En niet de leuke niemendalletjes waar het gros van de mensen mee loopt. Maar dan heb je in ieder geval wel sandalen waar je een hele dag op kunt lopen zonder pijn.

Ik loop altijd op ecco sandalen. Gabor schijnt ook een goed merk te zijn, als je tenminste meer op comfort dan op modern uit bent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100