Hoe hou ik mijn lensen goed uit elkaar ( links en rechts)

Tussen links en rechts zit niet zo heel veel verschil qua sterkte, dus meestal merk ik het pas aan het eind van de dag als mijn lensen zijn omgewisseld door een stekende hoofdpijn.
Kan ik mijn ene lens niet ergens mee "merken"zodat ze beter uit elkaar te houden zijn.
Ik probeer wel altijd netjes links in het linkerbakje te doen en recht in het rechter bakje maar helaas na een avondje stappen wil het wel eens verkeerd gaan bijvoorbeeld :-(
iemand ervaring hiermee of een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik draag al jaren lenzen en in het begin had ik een bakje met en L aan de ene en een.... je raad het al. Destijds had ik hele dure (zng chip) lenzen. D.m.v. computerberekingen op xx zoveel punten aan het oog aangepast bla bla bla. (vandaar chip)nu praten we meer over cpu of prossesor maar toen was chip erg in. Daarna kocht ik flexi lenzen, harde lensen heel klein en daarom ook veel verlies van lensen. Wle verzekerd maar toch 50% eigen risico dus best een dure zaak. Tegenwoordig heb ik daglenzen. Die doe ik snachts niet meer uit en wissel ik na ca. 6 maanden om voor nieuwe. Die lenzen kosten mij 50 euro cent per stuk en als je een beetje rondkijkt op internet kun je her en der proefverpakkingen bestellen en kost het niets. Ik heb onlangs weer 5 proef setjes besteld en gekregen, hier kan ik wel weer 2 jaar mee verder en dan zie ik wel weer. Die lenzen die ik heb zijn van Daillies. Ciba Vision is de producent a novarris company (staat op het doosje)

Lijkt me niet goed om ze te merken. Goed het hoofd er bij houden, ook na een avondje stappen! En het bakje er voor gebruiken. Je zou ze ook uit kunnen doen, voordat je gaat stappen, tenzij je het echt nodig hebt!

Soms zet de fabrikant er een merktekentje op.

Nee dat kan niet, zou ik ook zeker niet proberen want dan beschadig je misschien je lens en misschien ook wel je oog. Je kunt maar 1 ding doen is gewoon goed opletten na je avondje stappen. Ik heb zelf ook lenzen en bij mij zit er maar 0,5% verschil tussen links en rechts. Kijk als ik na een avondje stappen echt dronken ben val ik gewoon in slaap met mijn lenzen, dan zie ik het de volgende dag wel :)

er zijn bakjes met twee verschillende kleuren. Als je twee verschillende sterktes hebt dan merk je het toch wel wanneer je ze in hebt? Dat is bij mij tenminste wel zo.

Er zit echt niks anders op dan goed opletten!! Bij mij staat er wel in randje, als ik heel goed kijk, een L of een R (weet niet meer, draag mijn bril inmiddels weer).

daarom krijg je bij lenzen altijd een bakje met een linker en een rechter kant, dus opletten als je ze terug doet

Met een watervaste stift op de zijkant een "L" en een "R" plaatsen.....;) Gewoon bij de opticien een bewaar doosje aanschaffen waarop een L en een R staat vermeld en de lenzen bij het uitdoen hier in leggen. Let hier wel bij op dat je eerst bv de linker doet en de gehele procedure afwerkt en dan pas de rechter. (Of net andersom).

Wellicht dat je bij de volgende aanschaf kan vragen om een van de lenzen een kleur te geven en de ander niet (of een andere kleur). Dan op een papiertje opschrijven welke kleur links en welke kleur rechts is. Ik ga er vanuit dat dat kan, ik heb wel eens kleurloze, maar ook lichtblauwe lenzen gehad.

Je kan bij de opticien lenzen bakjes krijgen, hier heeft links een andere kleur dan rechts en er staat L & R op. Ik weet niet of je dat al geprobeerd hebt (het is een simpele oplossing..)? En anders zou je zelf met een stift op de dekseltjes van de doosjes iets kunnen schrijven wat jou helpt onthouden. De sterkte bijvoorbeeld? Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100