Waar kan ik in België mijn jeansbroek laten korter maken? Zaterdagavond 27 feb is reeds het feest... Waar doen ze dat in Belgie op één dag?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik woon in de provincie Antwerpen. In de buurt van herentals

ik denk dat ik hier wel iets mee ben:
http://goudengids.truvo.be/bz_Kleermakers%20-%20Herenkleding_Antwerpen-1.html

hopelijk kunnen ze het op één dag korter maken, want mijn moeder zegt dat, als je het in een winkel laat korter maken, het een week duurt. Dus rechtstreeks bij de kleermaker is sneller maar ook duurder???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bel wat kennissen en vrienden rond misschien hebben die een moeder die kleren vermaakt of iemand kennen die dat doet Toegevoegd na 1 minuut: of kijk even in de goudengids

Bronnen:
http://goudengids.truvo.be/search/België/K...
http://www.belgie-web.be/7/kleermakers/bel...

Dan zijn er toch echt maar twee dingen die je kunt doen : googelen of zoeken op je woonplaats naar en pompatelier , coupeuse of kleermaker. Elke grote plaats heeft er zeker een, vaak zelfs meerdere. Overigens is het een klusje van vijf minuten : neem een broek die je past, leg die precies van tailleband tot zoom op de te lange broek, en knip deze met 3 cm zoom af. Zoom afzigzaggen, omslaan en vaststikken. Kun je niet naaien of heb je geen naaimachine, dan kun je (voorlopig, want voor de lange duur is het niet altijd stevig genoeg) met special strijkpoeder of dubbelzijdige plakvlieseline of plakzoom (fourniturenzaak) de zoom vastkleven met het strijkijzer. Een (blind) zoompje met de hand inleggen is overigens ook weinig werk. Moet in 2 1/2 dag zeker lukken. In de toekomst kun je dit overigens net zo snel en makkelijk laten doen via de zaak waar je de broek koopt ; betere kledingzaken zijn altijd verbonden aan een pompatelier of hebben een coupeuse in dienst die dit voor je kan doen. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden (flinke zelfs), dus als je regelmatig te lange broeken koopt, loont het de moeite het jezelf te leren.

Ik woon in Brussel en alleen al bij mij in de buurt kan ik er zo 2 aanwijzen. Er zitten toch op diverse locaties kleermakers? Loop anders een keer een kledingzaak binnen en vraag of zij een kleermaker kennen? Of bel wat rond in je familie en kennissenkring.

een broek korter maken kan bijna iedereen die een naaimachine heeft zelf wel doen. in 10 min is het klaar. vraag gewoon even wat vrouwtjes uit je buurt en beloon ze met een doos bonbons ben je een stuk goedkoper uit. en anders even in de gouden gids kijken of er iets bij je in de buurt zit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100