Wat te doen aan een slechte adem?

Mijn neefje van 5 heeft een ontzettende slechte adem.Ik weet,zoiets kan komen door zijn amandellen of maag,maar hij heeft geen maag of keelproblemen.Hij poetst zeker 5x per dag zijn tanden en vreet kaugums bij de vleet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kunnen echt duizend en 1 redenen voor zijn. Zoals bijvoorbeeld een vorm van suikerziekte. Maar het kan ook veel onschuldigere redenen hebben. Belangrijk voor de diagnose is de soort geur die je ruikt. Misschien helpt deze link je verder http://www.medicinfo.nl/%7B9d93eae6-df8b-44cf-a415-34ae5123ef38%7D Succes!

Het kan inderdaad door vergrote amandelen komen. Omdat bacteriën dan veel ruimte hebben om zich te nestelen. Wanneer tanden poetsen alleen niet helpt kan ook het poetsen van de tong een optie zijn om te proberen. Gezond eten, voldoende drinken en zorgen voor zo min mogelijk bacterie groei in de mond en keel holte. Wanneer dit niet helpt zou ik het de tandarts een keer vragen.

Tong schrobben & listerine gebruiken zou misschien wel helpen...

naar de huisarts gaan. Het kan ook zijn dat zijn maagklep niet goed sluit. En de andere opties hier boven.

Zelf zou ik eens langs de huisarts gaan, voor het geval dat. Maar als er echt niks aan de hand is, dan zou ik kijken naar wat voor soort eten hij eet. Sterk geurend voedsel of voedsel waarvan de geur lang blijft hangen, is misschien zoveel mogelijk te vermijden.. en anders pepermuntjes, mondspray of naar de mondhygiëniste (en/of tandarts) gaan, misschien dat die je verder kunt helpen.

goed eten en genoeg drinkenn..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100