Waarom zou je Cosmetische Chirurgie Wel of Niet verbieden?

Chirurgie zonder medische noodzaak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even wat dingen die ik zo kan bedenken (ik ben trouwens tegen een verbod maar wel voor goede regels) Redenen om cosmetische chirurgie zonder noodzaak te verbieden: - De overbodige luxe - geloofsovertuiging - de gedachte dat het verspilling zou zijn - de gedachte dat het onrechtvaardig zou zijn dat de rijken mooier door het leven kunnen gaan dan de armen - de gedachte dat het mensen stimuleert om ontevreden te zijn met hun buitenkant, de 'oppervlakkigheid'. Redenen om het niet te verbieden: - Het is betuttelend - Het gaat in tegen het recht van de mens om over z'n eigen lichaam te beschikken - het gaat in tegen de vrije marktwerking - wie bepaalt waar de grens ligt tussen noodzakelijk en niet noodzakelijk.

Er is geen enkele reden om zoiets te verbieden. Er zijn geen wetten voor, en die zullen ook niet worden gemaakt.

Dat wordt niet verboden ,als je een hoop geld er voor over hebt wordt het gewoon gedaan hoor. Als je maar betaald! Mits het onder medische indicatie valt dan betaald de verzekering het.

Voor dit soort chirurgie kan je wel strenge richtlijnen opstellen waaraan chirurgen zich moeten houden.

De enige reden die ik kan bedenken om het te verbieden, is vanuit religieuze overwegingen. In de islam bijvoorbeeld, is het niet toegestaan om iets aan jezelf te laten 'verbouwen' wat god je heeft gegeven. Correctie op basis van een medische noodzaak is een ander verhaal, maar cosmetische chirurgie alleen om 'er mooier uit te zien', is verboden. Wellicht geldt dit ook voor andere religieuze stromingen, maar dat weet ik zo niet uit mijn hoofd. Daarbuiten is het een kwestie van persoonlijke overtuiging of het wel of niet kan.

Kan niet verboden worden. Alhoewel ik het zou willen kunnen verbieden in sommige gevallen. Steeds meer (jonge) vrouwen willen zich laten helpen voor heel veel geld. Afgezien van het geld - wat hun eigen verantwoording is - is het soms zo'n onzin. Het is een hype en je wordt door de damesbladen opgezweept om dit te doen. Je mag jezelf accepteren zoals je bent. In sommige gevallen kan ik het me echt voorstellen dat je cosmetische chirurgie toepast. Maar ja, waar ligt de grens?

Cosmetisch is een woord dat lijkt aan te geven dat het 'enkel' om de schone schijn gaat. De meeste plastische chirurgie, in elk geval in Nederland, vindt plaats omdat het nodig is na noodzakelijke operaties door ziektes. De correctie is dan vaak om verdere schade te voorkomen. Bijvoorbeeld doordat er anders eenverkeerde belasting ergens in het lichaam zou ontstaan. Of bijvoorbeeld om brandwonden en littekenweefsel te behandelen. En ook dat is meestal niet zozeer om de optische schijn, maar om het beter kunnen functioneren van een patiënt. Maar goed, dat dat niet verboden wordt. En dat het daarmee soms ook optisch mooier wordt, is voor een patiënt ook helend!

Je hoeft dat niet bij wet te verbieden om regels op te stellen. Meestal wordt het zo gedaan dat bij onderwerpen die discutabel zijn de beroepsgroep gevraagd wordt richtlijnen voor de beroepsgroep op te stellen. Daardoor verbinden de meeste plastisch chirurgen zich aan een bepaalde norm. Als je maar graag genoeg wilt kun je natuurlijk altijd wel wat regelen in het buitenland of zo. Lijkt me moeilijk te verbieden. Maar in Nederland zijn ze daarin wat strenger. Ik heb een programma gezien over doctor spock oren. Iemand wilde die hebben maar in nederland kregen ze dat toch echt niet geregeld. Er was geen enkele arts die dat wilde doen.

Waarom zou je sowieso dingen verbieden waar andere mensen geen last van hebben? Dit geld wat mij betreft ook voor cosmetische chirurgie. Je doet er niemand kwaad mee als je een andere neus wilt of grotere borsten, waarom zou dat dan niet mogen? Het enige waar je regels over zou kunnen maken is het betalen van bijkomende kosten. Is het eerlijk om dit over te laten aan de maatschappij als het jou eigen keuze was om die operatie in eerste instantie te ondergaan.

NIET!!! er zijn zoveel mensen die een verminking hebben waardoor ze psychisch heel erg geraakt zijn en daar dus echt mee zitten. Ik vind dat de mogelijkheid er moet zijn om daar iets aan te doen. Dan heb je ook nog mensen die door een ongeluk of ziekte een verminking krijgen. Neem bijvoorbeeld borstkanker en de borst(en) moet geamputeerd worden. Dan is het toch fijn om te weten dat er een mogelijkheid is om dan toch weer borsten te krijgen.

Er is geen reden om het te verbieden. Je doet er namelijk niemand kwaad mee. Dat geldt trouwens niet als het uit de basisverzekering vergoed zou worden, want dan betalen we er allemaal aan mee. Gelukkig is dat niet zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100