Er komt pus uit het gaatje waar ik een piercing in had. de juwelier heeft hrt knopje er zo strak opgedraaid dat het geen lucht meer kreeg, wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou de piercing er uit laten zodat alle pus naar buiten kan/weg kan. Verder goed schoonhouden en desinfecteren met betadinejodium, 3 x per dag. Als het erger wordt of er ontstaat een rode plek die groter wordt of je krijgt zelfs koorts moet je naar de huisarts gaan om het goed te laten bekijken. Maar ik denk én hoop voor je dat het met een paar dagen over is.

Naast het goed schoonhouden/ontsmetten van het ontstoken gedeelte is het heel belangrijk om er niet aan te gaan plukken of friemelen. Dagelijks raak je met je handen veel voorwerpen aan die bloot hebben gestaan aan allerlei soorten vuiligheid, ziektekiemen enzovoort enzovoort. Als je vervolgens met 'vieze' handen aan het ontstoken deel gaat friemelen, dan kan het van kwaad tot erger gaan. Dus ook bij het schoonmaken van het ontstoken gedeelte zorgen dat je je handen goed hebt gewassen.

Ik zou de achterkant van het sieraad iets losser erop bevestigen en verder het gaatje inclusief sieraad ontsmetten met betadine.

heb ik ook gehad ik moest er voor naar de dokter dus ik zou ff een afspraak maken bij de huisarta als niks helpt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100