Mijn schoenen maken een piepgeluid, wat doe ik eraan?

Ik heb een paar schoenen van leder, ik heb ze 3 maanden geleden gekocht, de schoenen zijn van het merk Bugarri, en ze maken een piepgeluid als ik loop, of het nou op een tapijten, stenen of een houten vloer is, het geluid blijft.

Het is zo een geluid die je hoort als je schoenen nat zijn van de regen.

Ik heb goed geprobeerd te kijken wat het probleem is, er zit niks in mijn schoen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste de zool inspuiten met siliconenspray of wd-40 daarna piepen ze niet meer. Heb hetzelfde ook gedaan bij mijn schoenen en heb nergens meer last van.

De meerderheid van de problemen met kwaliteitslederen schoenen die piepen en kraken, wordt veroorzaakt door wrijving in de zolen of door losse hielen. Probeer eerst en vooral eens om babypoeder of talk onder de binnenzool van de schoen te doen. Dit werkt in de meeste gevallen. Wanneer het probleem hiermee niet opgelost is, kunt u wat vaseline gebruiken onder de binnenzool dichtbij de rand van de schoen. Als het piepen lijkt te komen van bij de hiel, doe dan de binnenzool eens uit en bekijk de nageltjes die de zool aan de hiel vastmaken. U kunt een hamer en schroevendraaier gebruiken om de nageltjes verder in de hiel te kloppen en het geheel vaster te zetten. Dit zijn zaken die u zelf kunt doen met weinig of geen kosten. Wanneer het probleem hiermee echter nog steeds niet opgelost is, dan moet u naar een schoenhersteller en het probleem bespreken met de schoenlapper. Het is mogelijk dat het leder wrijft op een plaats waar u met poeder niet bij kunt. In de winkel zouden ze moeten lederconditioner hebben, waarmee het leder kan verzacht worden, zodat het piepen stopt. Als ook dit nog geen oplossing is, dan ben ik er zeker van dat de schoenlapper advies kan geven of het probleem kan oplossen.

Ik had ook ooit piepende schoenen van leer met canvas zijstukken. Dat piepen was voor mij geen ergernis of probleem, maar ik kreeg toen kauwgom in het stukje Canvas, behoorlijk uitgesmeerd, maar nu het moraal van het verhaal: ik heb ze in de diepvries gelegd zodat de kauwgom eraf kwam, dat lukte en merkte dat het piepen over was, nooit weer een poepje gehoord van die schoenen. Dus, leg ze een nachtje in de diepvries. Toegevoegd na 2 minuten: Poepje= piepje natuurlijk!! Mijn iPad verbetert/ verandert steeds woorden, weet nog niet hoe ik dat uit moet zetten......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100